Shedia

EN GR

25/12/2013

Επικοινωνία Οι αναγνώστες µας

Αμ’ έπος, αμ’ έργον!
 
Αγαπητέ κ. Διευθυντή,
Τι έγινε ξαφνικά και όλοι θυμήθηκαν ότι υπάρχουν δυστυχείς συμπολίτες μας που ζουν σε σπίτια δίχως ρεύμα; Αίφνης, και ενώ διανύουμε αισίως τον πέμπτο χρόνο των συνεπειών των αδίστακτων «οικονομικών μέτρων» που μας επιβάλλουν οι προύχοντες, δημοτικοί άρχοντες, υπουργοί, παραυπουργοί και άλλοι πολιτικάντηδες, ανακάλυψαν όι πολλοί από εμάς δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα που μας ζεσταίνει, ούτε το νερό που πίνουμε. Σήμερα όλα αυτά!
Εδώ έχουν γραφτεί χιλιάδες επί χιλιάδων λέξεων για το ζήτημα, έχουν γυριστεί άπειρα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά και στο «φεύγα» του 2013 ευαισθητοποιήθηκαν όλοι για μας που έχουμε χάσει… το φως μας.
Αλλά, ξέχασα… Εκλογές έρχονται και μάλιστα, τριπλές.
Μόνο ντροπή.
 
Θανάσης Σαρδέλης
 
 
Να γίνει γνωστό
 
Αγαπητέ,
Φυλλομέτρησα, προς το παρόν (επιφυλάσσομαι να το διαβάσω), το τεύχος Νοεμβρίου 2013 του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο οποίο θα εγγραφώ συνδρομητής για το επόμενο έτος.
 
Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον ως περιοδικό, ιδίως ενόψει του σκοπού τον οποίο υπηρετεί.
 
Επειδή δεν γνωρίζω τους υπευθύνους του περιοδικού, στους οποίους, πάντως, κοινοποιώ την παρούσα, έχω την εντύπωση ότι το περιοδικό αυτό θα έπρεπε να γίνει ευρύτερα γνωστό. Πρέπει, συνεπώς, όλοι μαζί, να αναζητήσουμε τους καταλλήλους τρόπους.
 
Δύο, ενδεικτικώς, από αυτούς είναι οι ακόλουθοι: α) Ολες οι εφημερίδες, στις εκδόσεις τους της Κυριακής, έχουν καλλιτεχνικό/πνευματικό τμήμα. Θα έπρεπε, συνεπώς, να αναζητηθεί εκεί ο κατάλληλος συνεργάτης της εφημερίδας, στον οποίο να περιέλθει αντίτυπο του τελευταίου τεύχους με τις ανάλογες πληροφορίες (για τον εκδότη, για τους σκοπούς της εκδόσεως κλπ. κλπ.), προκειμένου να προβεί στην ανάλογη προβολή. β) Ανάλογα πρέπει να γίνουν και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιδίως στις πρωινές εκπομπές τους. Προσωπικώς, το πρωί, πριν φύγω για το γραφείο, παρακολουθώ τον Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3. Ανάλογες εκπομπές έχουν και διάφοροι άλλοι ραδιοσταθμοί. Δεν μιλάω για τους τηλεοπτικούς, γιατί δεν πιστεύω ότι έχουν τέτοια ενδιαφέροντα. Αλλά και πάλι, ποιος ξέρει… Έχω την εντύπωση ότι ανάλογη προσπάθεια θα έπρεπε να γίνει και προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή, βασικώς, στο ραδιόφωνο και επικουρικώς στην τηλεόραση.
 
Θα κάνω, βεβαίως, πράξη, για τα εγγόνια μου, τη σύσταση του περιοδικού: Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα μια συνδρομή της "ΣΧΕΔΙΑΣ"! Ωραία ιδέα! Αμ’ έπος, αμ’ έργον, λοιπόν!
 
Τα δέοντα σε όλους, προς πάσα κατεύθυνση. Να είστε όλοι πάντα καλά.
 
Με εκτίμηση και αγάπη
Ζήσης Στ. Κωνσταντίνου
Δικηγόρος
 
Ο αξιοπρεπής άνθρωπος
 
Αγαπητοί φίλοι, 
 
Παρακολουθώντας την ομιλία στο TEDxAthens του Χρήστου Αλεφάντη, μου δημιουργήθηκαν τέτοιες απορίες για όλο αυτό το εγχείρημα, που έτρεξα αμέσως να αναζητήσω το περιοδικό. Και το βρήκα σήμερα στο τρένο της Βικτώριας από έναν πολύ αξιοπρεπή άνθρωπο που με αγκάλιασε με τον τρόπο του από τη σύντομη ομιλία που είχαμε. Είχα παλαιότερα συναντήσει ανάλογα άτομα που έδιναν το περιοδικό, αλλά περνούσα από μπροστά τους απορημένος & αδιάφορος. Σήμερα, όμως, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Μέσα σε λίγη ώρα, ξεκοκάλισα το περιοδικό και... στέλνω κιόλας τη συμμετοχή μου για το διαγωνισμο!
 
Διονύσης Χριστοδούλου
 
 
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
Έχετε δίκιο. Προφανώς και η αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι ζήτημα μονάχα ολίγων ημερών. Πολλοί φορείς, ωστόσο, που δραστηριοποιούνται και τα Χριστούγεννα είναι ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Βασίλης Καλλιάνης
 
Απ.: Και βέβαια, έχετε δίκιο! Άλλωστε, αναγνωρίσαμε τη σπουδαία δουλειά που κάνουν και στο προηγούμενο τεύχος, όταν γράφαμε για την «απεξαρτημένη αγάπη».
Καίτη Καλαμίτση
 
Με θλίβει βαθύτατα όταν ακούω πως συμπατριώτες μας που μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης από τους ίδιους τους Έλληνες του εξωτερικού. Ακούω, τελευταία, συνεχώς τέτοιου τύπου ιστορίες. Θλίψη.
Άννα Μαραγκού
 
«Γιατί δεν βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους;», αναρωτιόμαστε πολλοί. Ολοκληρωμένη απάντηση δεν έχει δώσει κανείς ακόμα. Πόσο «γλυκός» μπορεί να είναι αυτός ο καναπές πια, όταν ο άλλος δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του;
Σοφία Νικολοπούλου
 
Είναι η Αθήνα μια ευρωπαϊκή πόλη; Στη σκιά της Ακρόπολης είναι η Πλάκα και το Θησείο, αλλά είναι και η Ζήνωνος και η Μενάνδρου. Η υποβάθμιση της ζωής στο κέντρο πρέπει να σταματήσει. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Γεωργία Σταμούλη
 

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ