Shedia

EN GR

οι υποστηρικτες μας

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για την πολύτιμη προσφορά των υποστηρικτών και συνεργατών μας. Οι συνεργασίες μάς επιτρέπουν να αναπτύξουμε δράσεις και προγράμματα με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη επιτυχία και βιωσιμότητά τους.
 
Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers).
Η εθνική ομάδα αστέγων είναι μέλος του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αστέγων (Homeless World Cup).

 

Η «Διογένης ΜΚΟ» είναι μέλος της Streetfootballworld και
συμμετέχει στο Refugees Support Children Programme του UEFA Foundation.
Η «Διογένης ΜΚΟ» είναι μέλος στο Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη
Στέγη και την Κατοικία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κοινωνία υποστηρίζει, συμμετέχοντας ενεργά, το περιοδικό και τους ανθρώπους του, αλλά και όλα τα προγράμματά μας, με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον. Οι υποστηρικτές των προγραμμάτων μας συμβάλλουν σημαντικά στο έργο και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας εκείνων που δοκιμάζονται πιο σκληρά τις ημέρες μας. 
 
Δωρεές 2017 - 2018
- Το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα μέσω της χρηματοδότησής του συνέβαλε στην κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων του νέου κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματος «σχεδία αρτ», καθώς και στην επέκταση του προγράμματος «Συνδρομή Αλληλεγγύης» για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
- Η Interamerican, όπως κάθε χρόνο, συνέβαλλε στην ομαδική ασφαλιστική κάλυψη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο 16ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στην πόλη του Μεξικού. Επιπλέον, η Interamerican παρέχει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για το όχημα με το οποίο πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις της εθνικής αστέγων.
- Η χρηματοδότηση της VISA Hellas αφορούσε την υποστήριξη για την προετοιμασία και εκκίνηση του νέου κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματος του περιοδικού δρόμου «σχεδία» με τίτλο «σχεδία αρτ».
- Η UEFA Foundation μέσω της χρηματοδότησής της συνέβαλε στα έξοδα για τη μεταφορά κινητού γηπέδου και τη οργάνωση και διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων με τα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα. 
- Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω της χρηματοδότησής του συνέβαλε στα έξοδα για τη μεταφορά κινητού γηπέδου και την οργάνωση και διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων με ομάδες προσφύγων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα.
- Η χρηματοδότηση του Foundation Open Society Institute συνέβαλε στην υλοποίηση του έργου «Κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την κυκλοφορία του περιοδικού δρόμου σχεδία». Πρόκειται για την επίσημη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη διεθνή εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών «Deloitte» για τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της «σχεδίας» στην κοινωνία ολόκληρη. 
 
Δωρεές ιδιωτών και εταιρειών
Χιλιάδες ιδιώτες και εταιρείες υποστηρίζουν καθημερινά το έργο της «σχεδίας» και των ανθρώπων της, είτε με την αγορά του περιοδικού, είτε με την υποστήριξη του προγράμματος «Συνδρομή Αλληλεγγύης», είτε με άλλου τύπου συνεισφορές (χρηματικές ή άλλες υλικές δωρεές, εθελοντισμός, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.ά), συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην υλοποίηση των κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων του περιοδικού δρόμου «σχεδία».
«Προστατευόμενο» σημείο πώλησης
Δεκάδες εταιρείες και οργανισμοί συμμετέχουν ως «προστατευόμενο» πόστο, παρέχοντας υποστήριξη στους ανθρώπους/πωλητές της «σχεδίας», δημιουργώντας ασφαλές σημείο πώλησης στο χώρο των γραφείων/κτιρίου τους ή σε κάποια εκδήλωσή τους.
 
Συγκεκριμένα: 24Media, Actionaid, Asset Ogilvy, Βιβλιοπωλείο «Εστία», Cedefop, Cine Doc, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ΕΟΤ, ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΥΑΘ, Εφημερίδα Συντακτών, Interamerican, Κ.Θ.Β.Ε. (βασιλικό Θέατρο, Μονή Λαζαριστών, Ε.Μ.Σ. Θέατρο Δάσους, Θέατρο Γης, Θέατρο Κήπου), Leroy Merlin, McCANN, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, Meet Market, Militos Consulting, Μουσείο Μπενάκη, Nestle, Novartis, Odeon Cinemas, Olympia Group, Παζάρι χωρίς Μεσάζοντες, P&G, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Ster Cinemas, Stray.gr, Σιχ Τζουδοπαρεούλα, Σφηνάκια Γνώσης, Teleperformance (σε Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ταύρο), Φεστιβάλ Σπούτνικ, Χωρίς Μεσάζοντες (σε Άλιμο, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι), Higgs.