Shedia

EN GR

02/04/2015

Στη γραμμή της εκκίνησης της Κωνσταντίνας Μαύρου

Η «οµάδα ειδικών αποστολών» της «σχεδίας» µάς προσκαλεί σε «ζέσταµα» και σε µια φουλ αθλητική σεζόν.
 
Mπήκε η άνοιξη και η αγωνιστική περίοδος ξεκινάει και επισήµως για τους λάτρεις του αθλητισµού, και δη για εκείνους που απολαµβάνουν το τρέξιµο. Ξεκινάει επισήµως και για τους πωλητές, τους συνεργάτες, τους φίλους και υποστηρικτές της «σχεδίας», που ήδη έχουν ξεσκονίσει (όσοι από αυτούς τα άφησαν να σκονιστούν…) τα αθλητικά τους παπούτσια και ετοιµάζονται να απολαύσουν την επόµενη µεγάλη πρόκληση: Τον Hµιµαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου.
 
Όπως επιτάσσει η παράδοση, η εθνική ποδοσφαιρική οµάδα Αστέγων και η «σχεδία» θα είναι παρούσες σε αυτή τη µεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισµού. 
Πρόκειται για µια παράδοση που ξεκίνησε το 2007, όταν η Γκάµπι, ο Γιάννης, ο Νίκος και ο Χρήστος κατέκτησαν τον Μαραθώνιο της Αλοννήσου, συγκεντρώνοντας µικρές δωρεεές από τους φίλους τους, κυρίως, µε σκοπό, αρχικά, την υποστήριξη οικονοµικά ασθενέστερων χωρών που είχαν δηλώσει συµµετοχή στο 5ο Παγκόσµιο Κύπελλο Αστέγων (είχε φιλοξενηθεί το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη). Χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Καµερούν, η Ινδία, η Κένυα ήταν τότε στην καρδιά µιας παγκόσµιας πρωτοβουλίας, βάσει της οποίας όποια χώρα-µέλος του Παγκοσµίου Κυπέλλου Αστέγων επιθυµούσε θα διοργάνωνε κάποια δράση, µε σκοπό τη συγκέντρωση χρηµάτων που θα βοηθούσαν τις χώρες αυτές να φτάσουν µέχρι την Κοπεγχάγη.
 
Η ελληνική οµάδα ήταν από τις πρώτες που ανταποκρίθηκαν, δηµιουργώντας την απίθανή «οµάδα ειδικών αποστολών» (extreme team µας έχουν ονοµάσει οι Αγγλοσάξονες) και ξεκίνησε το τρέξιµο. Κάπως έτσι έγινε η αρχή και η πρώτη εκείνη αποστολή έγινε θεσµός, που µέσα στο χρόνο έχει µεγαλώσει και τα µέλη τους έχουν «καταπιεί» χιλιάδες χιλιόµετρα σε δεκάδες αγώνες δρόµου σε ολόκληρη την υφήλιο. Ένας θεσµός στον οποίο, τα τελευταία δύο χρόνια (από τότε που κυκλοφόρησε δηλαδή), συµµετέχουν όχι µόνο φίλοι αναγνώστες αλλά και πωλητές της «σχεδίας». Πολλοί δε εξ αυτών χαίρονται την πρόσκληση και ρίχνονται στους στίβους για πρώτη φορά στη ζωή τους. Κλασικά παραδείγµατα ο Γιάννης και ο Παναγιώτης, που έτρεξαν για πρώτη φορά στη ζωή τους ολόκληρο (παρακαλώ!) τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον περασµένο Νοέµβριο, αλλά και η Ματίνα, η Ευαγγελία, η Μπέσσυ, ο Αλέξανδρος και τόσοι άλλοι που βρέθηκαν στη γραµµή της εκκίνησης των 5 και 10 χιλιοµέτρων.
 
 
Δηλώσεις συµµετοχής
 
Όπως ήδη αναφέραµε, ο φετινός Ηµιµαραθώνιος της Αθήνας θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου. Η παρέα της «σχεδίας» και της Εθνικής Αστέγων θα συµµετάσχει τόσο στο αγώνισµα των 21,1 όσο και σε εκείνο των 5 χιλιοµέτρων. Όποιος φίλος ή φίλοι επιθυµεί να τρέξουµε στους δρόµους της πόλης παρέα το µόνο που έχει να κάνει είναι να µας στείλει ένα email (info2shedia.gr) ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά µε τα γραφεία της «σχεδίας» (213 0231220), το αργότερο, όµως, ώς την Τρίτη 31 Μαρτίου, όταν κλείνουν και οι συµµετοχές.
Το κόστος συµµετοχής για το «βασικό πακέτο» στον Ηµιµαραθώνιο είναι 17€ (12€ ο ΣΕΓΑΣ συν 5€ το µπλουζάκι της καµπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια») για δε το αγώνισµα των 5 χιλιοµέτρων είναι 13€ (8€+5€).
Ο αριθµός των θέσεων είναι περιορισµένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
 
Μαζί και στον Μαραθώνιο!
 
Όµως, ήδη, έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές και για τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (www.athensauthenticmarathon.gr), ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεµβρίου 2015. Η «σχεδία» ανήκει στην κατηγορία των επίσηµων συµµετοχών, που σηµαίνει ότι, καταρχάς, έχουµε εξασφαλίσει έναν σηµαντικό αριθµό θέσεων για εκείνους που θέλουν να αναµετρηθούν µε τις δυνάµεις τους, τόσο στο αγώνισµα των 42.195 χιλιοµέτρων όσο και στις αθλητικές  γιορτές των 5 και των 10 χιλιοµέτρων.
 
Ο θρυλικός Εµίλ Ζάτοπεκ είχε πει, µεταξύ πολλών άλλων, ότι «αν θες να τρέξεις, τρέξε ένα µίλι. Αλλά, αν θες να ζήσεις µια ζωή διαφορετική, τρέξε έναν µαραθώνιο».
 
Γι’ αυτή τη  διαφορετική ζωή, εκατοµµύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη τρέχουν κάθε χρόνο και έναν (τουλάχιστον) µαραθώνιο.
 
Γι’ αυτή τη διαφορετική, αλλά και για µια καλύτερη ζωή και µια πιο δίκαιη κοινωνία, θα ξεχυθούµε κι εµείς στους δρόµους της πρωτεύουσας το Μάιο και το Νοέµβριο (αλλά και τον Οκτώβριο στον Ηµιµαραθώνιο της Θεσσαλονίκης).
 
Το άθληµα του µαραθωνίου είναι ιδιαιτέρως σκληρό και απαιτεί την κατάλληλη προετοιµασία. Να, λοιπόν, η ευκαιρία για όσους επιθυµούν να ζήσουν µια εµπειρία ξεχωριστή, αφού υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει η κατάλληλη προετοιµασία!
 
Για δηλώσεις συµµετοχής ισχύουν το ίδιο τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση.   

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ