Shedia

EN GR

30/10/2013

Επικοινωνία Οι αναγνώστες µας

Έπεσε το ανάχωμα
 
Το μόνο που αποδεικνύει η ιστορία με τις συλλήψεις των ναζιστών εγκληματιών είναι η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και του μιντιακού κατεστημένου που το στηρίζει. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι κι επιχειρηματίες που μ’ ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο ανέδειξαν τη Χρυσή Αυγή, όπως είχαν κάνει νωρίτερα και με το ΛΑΟΣ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο φασισμός είναι το καλύτερο ανάχωμα απέναντι στη ριζοσπαστικοποίηση των πολιτών. Το ίδιο που θα επιχειρήσουν να κάνουν και με το επόμενο μόρφωμα που θα δημιουργήσουν στη θέση της Χρυσής Αυγής. 
Χρήστος Σαρόγλου
 
Γράμμα από Θεσσαλονίκη
 
Καλησπέρα σας, θα ήθελα πολύ να σας συγχαρώ για το έργο που φέρετε εις πέρας, δίνει ζωή σε πολύ κόσμο. Όχι απλά οικονομικά και όχι μόνο στους πωλητές. Δίνει κίνητρα και ιδέες για καινοτομίες και μια μεγάλη ελπίδα ότι πάντα υπάρχει άκρη! Υπάρχει μήπως κάτι αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη; Από εσάς ή κάποιον άλλο φορέα; Θα ήθελα πολύ να το στηρίξω. 
 
Επίσης, θα ήθελα να μάθω πώς επιβιώνει μια τέτοια εφημερίδα; Δηλαδή, έχει χορηγίες απο τις διαφημίσεις και απο το μικρό αντίτιμο που καταβάλλεται; Οι δημοσιογράφοι της πληρώνονται κανονικά; Είναι πολύ νεανική ιδέα η εφημερίδα του δρόμου και με ενδιαφέρει να την ανακαλύψω.
Γιάννης Χάρχας
 
Απάντηση: Από τις αρχές του 2014, η «σχεδία» θα ταξιδεύει και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μας. Οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία.
 
Το ατύχημα
 
Ο ελληνικός λαός πρέπει να προσέξει πολύ μη γίνει κανένα ατύχημα και βγούμε από το ευρώ, γιατί τότε θα υπάρξει μεγάλη δυστυχία. Θα αυξηθεί πολύ το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα, πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους, θα μειωθούν δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις, οι τράπεζες θα μας πάρουν τα σπίτια, γιατί δεν θα μπορούμε να ξεχρεώσουμε τα δάνεια, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας από την απελπισία τους θα οδηγηθούν στην αυτοκτονία. Για να μην τα ζήσουμε όλα αυτά, λοιπόν, οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί, ώστε να παραμείνουμε στο ευρώ και να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ζωής που έχουμε αυτή τη στιγμή…
Κατερίνα Μαργαρίτη
 
SMS
 
Είχα ακούσει για το περιoδικό σας και το συνάντησα στο περασμά μου από Αθήνα. Πέρα από το πολύ ενδιαφέρον του εγχειρήματος, και σαν έκδοση το διάβασα ευχάριστα. Xαίρομαι όταν κάποιοι ξεκολλάνε από τις θεωρίες και περνούν στην πράξη. 
kouvelos giannis, Χανιά
 
Έρχονται Χριστούγεννα και μαζί τα γνωστά «φιλανθρωπικά bazaar». Υπέροχα όλα, δεν λέω. Αλλά, να, η φτώχεια είναι δίπλα μας 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές.
Ανδριανή Ξενοπούλου
 
Για έξι ανθρωποκτονίες, διάβασα κάπου, κατηγορούνται στελέχη της Χρυσής Αυγής. Και γιατί έπρεπε να φτάσουμε στην έκτη, αναρωτιέμαι, για να κινητοποιηθούν οι αρχές;…
Θάνος Καραδήμας
 
Πόσο θα ήθελα να τρέξω κι εγώ μαζί σας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου! Δυστυχώς, μια επέμβαση στο γόνατο με κρατάει μακριά από τη… δράση. Του χρόνου, όμως, θα είμαι σίγουρα κι εγώ στην παρέα. Καλό αγώνα!
Κική Παπακώστα
 
Και τώρα που η Χρυσή Αυγή δεν είναι πλέον της τηλεοπτικής μόδας, μήπως να ασχοληθούμε λίγο με την άλλη πραγματική ζωή; Πόσα σπίτια, πόσα παιδιά, πόσοι ηλικιωμένοι θα μείνουν χωρίς θέρμανση φέτος; Τι θα κάνουμε γι’ αυτό;
Μαρία Καλιακούδα
 
Θα μ'ενδιέφεραν ιδιαίτερα οι συνεντεύξεις που κάνετε και, γενικότερα, όλο το περιοδικό, καθώς ακούω εξαιρετικά λόγια. Στην ιστοσελίδα δεν μου εμφανίζει αναλυτικά τα τεύχη, όμως, δυστυχώς. Υπάρχει άλλος τρόπος; Και αν γίνεται να είναι οικονομικός, καθότι φοιτητής...
Κουτσιούκης Απόστολος
 

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ