Shedia

EN GR

28/08/2013

Επικοινωνία Οι αναγνώστες µας

Η καθεστωτική «σχεδία»!

Αγαπημένοι φίλοι της «σχεδίας»,

Είμαι αναγνώστης του περιοδικού που εκδίδετε από το πρώτο τεύχος, όπως άλλωστε ήμουν αναγνώστης και των παλαιότερων προσπαθειών που έχουν γίνει για ένα περιοδικό αστέγων στην Ελλάδα («Δρομολόγια») και το εξωτερικό («The Big Issue»).

Σε γενικές γραμμές βρίσκω τη θεματολογία του ενδιαφέρουσα και το στυλ γραφής ταιριαστό τόσο με την αισθητική όσο και με τις αρχές μου, υπάρχει, όμως, κάτι που με προβληματίζει και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Η συνέντευξη με πολιτικούς, την οποία φιλοξενείτε σε κάθε τεύχος, θα σας οδηγήσει σε αδιέξοδο γιατί δεν έχετε ούτε την εμπειρία (την μπαγαποντιά δηλαδή…) ούτε τη δύναμη (την αλητεία δηλαδή…) να τη χειριστείτε. Αυτά είναι κόλπα που τα κάνουν στο Σκάι, στο «Πρώτο Θέμα», στο « Έθνος» κ.ά. Αυτοί ξέρουν την πολιτική, εσείς όχι…

Παράδειγμα, η τελευταία συνέντευξη με τον Μιχαλολιάκο, που για λόγους που ούτε γνωρίζετε (γιατί δεν είστε στα πράγματα…) ούτε αφορούν όλους εμάς, έγινε δήμαρχος στον Πειραιά.

Μας τον μοστράρατε λοιπόν και μάλιστα τον αφήνετε να ξεφουρνίζει τόσες πολλές ανοησίες, που ακόμα και ο καλύτερα προδιατεθειμένος αναγνώστης σας, δηλαδή εγώ, που είμαι παθιασμένος με το εγχείρημα και σας στηρίζω με κάθε δύναμή μου, οδηγείται στον εκνευρισμό.

Το να λέει ο Μανιάτης πολιτικάντης,  ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι τα δύο άκρα της πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα – και μάλιστα το ίδιο επικίνδυνα (!) είναι πολύ χοντρό για να το αντέξω.

Το να με βάζει δηλαδή εμένα που παλεύω εδώ και 30 χρόνια για τα δικαιώματα των κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μου στο ίδιο τσουβάλι με τα σκινάρια με τις σβάστικες που ανοίγουν τα κεφάλια των μεταναστών, πάει πολύ. Είναι ντροπή για μένα να το διαβάζω στη «σχεδία».Πάει πολύ να το διαβάζω στο περιοδικό μου και να πληρώνω κι από πάνω για αυτό.

Επειδή δεν μου αρέσει η λογοκρισία, δεν θα ήθελα να τον κόψετε εφόσον είπε αυτές τις παπαριές, αλλά μπορείτε να τον αποφύγετε. Γιατί του πήρατε συνέντευξη;  Τι θέση έχει ένας καθεστωτικός ακροδεξιός δήμαρχος στο περιοδικό μας; Έδωσε χρήματα; Έκανε κάτι για τους αστέγους;

Ξεχνάτε ότι το κόμμα που τον επέλεξε και τον ενίσχυσε στις εκλογές στον Πειραιά οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή και στη δημιουργία αστέγων και ψήφισε τα Μνημόνια, και θέλει τώρα να πάρει τα σπίτια του κοσμάκη; Αύριο μεθαύριο να περιμένω συνέντευξη από τον Στουρνάρα , τον Σαμαρά ή τη Λαγκάρντ, που θα είναι και μεγάλη επιτυχία για το περιοδικό;

Σαν δεν ντρέπεστε, παιδιά της «σχεδίας». Έχετε χάσει τη μπάλα (και λέτε ότι ξέρετε και από ποδόσφαιρο)…

Σας αποχαιρετώ με μια προειδοποίηση: αν ξαναδώ πολιτικούς στο περιοδικό (ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ να είναι) θα θεωρήσω το περιοδικό σας άλλο ένα καθεστωτικό  έντυπο και δεν θα το αγοράσω ξανά.

Καλό υπόλοιπο…

Θανάσης Αντωνίου, δημοσιογράφος

 

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Μιχαλολιάκος κάνει θαύματα στον Πειραιά, διαβάζουμε. Κοίτα να δεις που ζούμε σε λάθος τόπο!

Σταύρος Ζορμπάς

Μια ζωή για ένα εισιτήριο τρόλεϊ; Πώς είναι δυνατόν, ως κοινωνία συλλογικά και ο καθένας μόνος του, να ανεχόμαστε αυτή την αθλιότητα των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών;

Ελένη Σωτηρίου

Το ρεπορτάζ για τη «δια(σ)τροφική αλυσίδα» για να το πω απλά με… φρίκαρε! Τελικά, κανείς μας δεν ξέρει τι είναι στο τραπέζι του.

Μαρία Κουτσομύτη

Από το ελληνικό ραδιόφωνο λείπει τόσο μα τόσο πολύ το Τρίτο Πρόγραμμα. Πόσο ανεπαρκείς είναι αυτοί που ορίζουν τις μοίρες μας, που να πάρει!

Κατερίνα Γαλάνη

Εχει ξεπέσει τόσο πολύ, που –πέραν κάποιων φανατικών– ουδείς σοβαρός άνθρωπος ασχολείται πια με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Εθνική Αστέγων γεια σου!

Γιώργος Πανταζής 

Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν αφορά μόνο την Αθήνα, βεβαίως. Το γνωρίζετε. Ελπίζουμε σύντομα να σας δούμε και προς Θεσσαλονίκη μεριά. Εκεί και αν υπάρχει ανάγκη. Για τη ελπίδα και τη συμμετοχή!

Θανάσης Αναγνώστου


ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ