Shedia

EN GR

24/03/2023 Το περιοδικό

Ανεξάντλητη αγάπη

Η «σχεδία» μας του Μαρτίου εξαντλήθηκε -όπως είχε συμβεί άλλωστε και με τη «σχεδία» μας του περασμένου μήνα (#109, Φεβρουαρίος 2023). Και ενώ δεν είναι σύνηθες για ένα (και) δημοσιογραφικό εγχείρημα να προκαλεί στεναχώρια η μεγάλη ζήτηση του εντύπου που παράγει, στη «σχεδία» τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθε μήνα προσπαθούμε να εκτυπώσουμε εκείνον τον αριθμό των αντιτύπων που θα επιστρέψει στους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο να είναι παρόντες και παρούσες στους δρόμους της πόλης όλο το μήνα, να έχουν κάθε μέρα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν με αξιοπρέπεια ένα εισόδημα. Όταν συμβαίνει το τεύχος να εξαντληθεί πολλές μέρες πριν την κυκλοφορία του επόμενου, παραδοσιακά θα κάναμε επανεκτύπωση, και ας επιβαρύνει οικονομικά αισθητά τον οργανισμό. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όμως, η διαδικασία της επανεκτύπωσης δεν είναι απλώς επιβαρυντική, είναι δυσβάσταχτη. Δύο ευρώ και ενενήντα οκτώ λεπτά (2,98€) ανά αντίτυπο ήταν η καλύτερη προσφορά που είχαμε από τυπογραφείο για την εκτύπωση 1.500 τευχών ακόμη, ώστε να «βγάλουν» οι άνθρωποι το μήνα. Δεν υπήρχε η δυνατότητα.

Σήμερα, Παρασκευή, οι άνθρωποί μας, χωρίς το κόκκινο γιλέκο να προστατεύει τις πλάτες τους, θα πάνε περίπατο. Θα ξεκινήσουν από το Θησείο, θα περπατήσουν στην Αποστόλου Παύλου και θα καταλήξουν στο λόφο του Φιλοππάπου. Εκεί, θα τους περιμένουν οι άνθρωποι της ΑΜΚΕ Ηλιοσκόπιο (https://helioscope.gr/el/), με τον κατάλληλο εξοπλισμό και όλοι μαζί θα δούμε τα αστέρια. Να ξεκουραστούν, να ξεφύγουν.

Πέρα από τη διάθεση του περιοδικού και την εξυπηρέτηση κρίσιμων αναγκών, το ευ ζην των ανθρώπων μας είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της «σχεδίας».

Το τεύχος εξαντλήθηκε. Η αγάπη μοιάζει ανεξάντλητη.

Θα σας ευχαριστούμε πάντα, από τα βάθη της ψυχής μας.

Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες