Shedia

EN GR

29/05/2013

Aστικοί µύθοι του Άγγελου Τσέκερη

Αληθινά Γυμνάσια
 
Αναβαθμίζεται η ελληνική παιδεία με την απόκτηση κινητών εξατάξιων γυμνασίων και ερπυστριοφόρων λυκείων. 
 
 
Νέα δομή αποκτά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μετά την επιστράτευση των καθηγητών. Τη νέα δομή παρουσίασε στη Βουλή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Οι Εκπαιδευτικές Δυνάμεις έχουν ως ύψιστο καθήκον τη θωράκιση της κυριαρχίας, της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Εκπαίδευσης κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο» δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος. Ωστόσο η ανακοίνωση της νέας δομής έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, καταργούνται το Α΄ και το Β΄ Σώμα Πανελλαδικών Εξετάσεων, μειώνονται κατά περίπου 40% οι θέσεις ανώτατων Εκπαιδευτικών Β΄ Δέσμης, και κλείνουν τουλάχιστον 5 Κέντρα Εκπαίδευσης Ολοήμερου Σχολείου. 
 
Εν τω μεταξύ, αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Μαθηματικού Ξηράς, του Πολεμικού Φιλολογικού και της Φυσικομαθηματικής Αεροπορίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Όπως ανακοινώθηκε νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητής του Δ΄ Σώματος Αρχαίων Ελληνικών αντιγυμνασιάρχης Γεώργιος Βλαχάκης, στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο έως σήμερα υπαρχηγός Αναλυτικής Γεωμετρίας υπολυκειάρχης Ευάγγελος Μαρινόπουλος, και νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητής εξαταξίου Αρχηγείου Λάρισας, αντιπτέραρχος η Μερόπη Γελεβουρδέζου – Τσιρώνη. 
 
 
Διακλαδική άσκηση
 
Την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία η Διακλαδική Άσκηση ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ 1/13 με σενάριο κατάληψης-ανακατάληψης του Γυμνασίου της Σάμου, με παράλληλη άσκηση ενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας της χώρας. Η άσκηση που έγινε υπό την διοίκηση της Διακλαδικής Διοίκησης του ΥΠΕΘΑ ξεκίνησε με μηδενική προειδοποίηση μέσα στη νύχτα, όταν οι άνδρες της Α' Μοίρας Καθηγητών Ιστορίας Γενικής Παιδείας ενημερώθηκαν ότι τουρκικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν το γυμνάσιο της Σάμου και ότι ετοιμάζεται η μεταφορά επιπλέον δυνάμεων από τη μικρασιατική ακτή, με στόχο τα ιδιαίτερα μαθήματα στην ευρύτερη περιοχή. Συμβατικές δυνάμεις καθηγητών, επικουρούμενες από εργαζόμενους στο Μετρό και άλλες μονάδες επιστρατευμένων εργαζόμενων έπρεπε να αμυνθούν και να εμποδίσουν τις τουρκικές δυνάμεις να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Στη συνέχεια μία μοίρα Γυμναστών και καθηγητών Καλλιτεχνικών θα μεταφερόταν προς τον στόχο, επικουρούμενη από δύο τοπικά Φροντιστήρια ειδικευμένα σε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων με εξαιρετική και μακρόχρονη παράδοση επιτυχίας. Μετά τη ρίψη τους επί του στόχου, ακολούθησε γιορτή για την 25η Μαρτίου, Χριστουγεννιάτικη εσπερίδα με βράβευση αριστούχων και ανταλλαγή δώρων, και διαγωνισμός έκθεσης για την αποταμίευση, με στόχο την ολοκληρωτική ανακατάληψη του χώρου. Βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της άσκησης ήταν ο βομβαρδισμός των αντίπαλων θέσεων υποστήριξης στη μικρασιατική ακτή με θέματα έκθεσης στα τούρκικα και τις ορθές απαντήσεις.
 
Σε καλό δρόμο βρίσκεται και το μεσοπρόθεσμο εξοπλιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και ένα Δεκαετές Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Στόχων, που αναμένεται να εγκρίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και συγκεκριμένα το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Άμυνας που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου. 
 
Πρώτη προτεραιότητα για τον Ελληνικό Στρατό αποτελεί η απόκτηση 20 κινητών Εξαταξίων Γυμνασίων. Επίσης ψηλά στις προτεραιότητες είναι η προμήθεια 291 ερπυστριοφόρων Λυκείων, ενώ επείγει και η απόκτηση νέων αμφίβιων τεθωρακισμένων αιθουσών διδασκαλίας. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα που αφορά μερική αντικατάσταση υαλοπινάκων σε ορεινά σχολεία, τουλάχιστον ένα ανά διδακτική αίθουσα, η απόκτηση 400 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης που θα διανεμηθεί ανά τα σχολεία της χώρας με αξιοκρατικά κριτήρια, και η αγορά μιας μπασκέτας μεγάλου βεληνεκούς με οψιόν δύο ακόμα για τον εξοπλισμό του Λυκείου Λαγκαδίων Γορτυνίας. Παράλληλα η χώρα μας σχεδιάζει την αγορά τεσσάρων μεταχειρισμένων προαυλίων εξοπλισμένων με βρύσες τελευταίας τεχνολογίας. 
 
Τέλος, η επιστράτευση δημιουργεί αναγκαστικές τροποποιήσεις από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο στο σχολικό πρόγραμμα. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται στις 6:20 π.μ. με γενική καθαριότητα στις αίθουσες και αντιγόπινγκ τους αύλειους χώρους. Στις 7.30 πμ θα γίνεται πρωινή αναφορά και θα επιβάλλονται κρατήσεις και φυλακίσεις σε όσους έχουν κάνει παραπτώματα. Θα ακολουθεί πρωινό πρόγραμμα με συντήρηση εγκαταστάσεων και εκπαιδευτικές ασκήσεις, ενώ το απόγευμα θα γίνεται αποψίλωση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται πλέον στο να είναι ξυρισμένοι οι μαθητές, να έχουν γυαλισμένα άρβυλα και να χτυπάνε ζωηρά προσοχή, γεγονός που θα τους εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια αξιοπρεπή ζωή ειδικά τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. 
 

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ