Shedia

EN GR

27/08/2014

Αλληλεγγύη και υδατάνθρακες! τoυ Γκολεαδόρ

Η πολυπληθής οµάς ειδικών αποστολών της «σχεδίας» είναι έτοιµη να κατακτήσει Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Oι φίλοι της «σχεδίας» που κάνουν τον απογευµατινό τους περίπατο στο Πεδίον του Άρεως, αυτό τον καιρό, το πιθανότερο είναι ότι θα συναντήσουν δυο φάτσες γνώριµες. Είναι ο Παναγιώτης και ο Γιάννης, πωλητές της «σχεδίας» και οι δύο, που προετοιµάζονται για τον πρώτο της ζωής τους Μαραθώνιο! 
 
Από κοντά και ο «Ράµπο», παίκτης της Εθνικής Αστέγων αυτός. Αλλά η λίστα δεν σταµατάει εκεί. Ο Νίκος, η Ματίνα, ο Αλέξανδρος, ο Θεοτόκης, ο άλλος Νίκος και η Μπέσσυ θα τρέξουν τα 5 χιλιόµετρα, ενώ ο Χρήστος και ο Κοσµάς θα συµµετάσχουν στον Ηµιµαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.
 
Είναι τα νέα µέλη της οµάδας «ειδικών αποστολών» της «σχεδίας» και της Εθνικής Αστέγων, που ετοιµάζονται πυρετωδώς εν όψει των µεγάλων στόχων, την κατάκτηση του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 9 Νοεµβρίου (που περιλαµβάνει και τα αγωνίσµατα των 5 και 10 χιλιοµέτρων), και του νυχτερινού Ηµιµαραθώνιου της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.
 
Η σκέψη να δώσουµε νόηµα στο τρεξιµατάκι µας αποτελεί πηγή έµπνευσης για πολλούς ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν γυµναστεί ποτέ στη ζωή τους κατά το παρελθόν. Φέτος, µε την παρέα της «σχεδίας» θα τρέξουν κοντά στα 70 άτοµα.
 
Πάρτι στον «Ακροβάτη»!
 
Μαραθώνιος χωρίς µακαρόνια, όµως, δεν γίνεται. Το λένε και όλοι οι ειδικοί ότι τις ηµέρες πριν από τους αγώνες πρέπει να «φορτώνουµε» υδατάνθρακες. Αυτή ήταν η δικαιολογία µας, για να ξεκινήσουµε το 2008 την οργάνωση του δικού µας, ξεχωριστού πάρτι µε µακαρόνια (pasta party).
 
Φέτος, το πάρτι µας θα γίνει στον ιστορικό «Ακροβάτη» στο Μεταξουργείο (Μαιζώνος και Ψαρρών 26).
 
Το κόστος συµµετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαµβάνει µακαρονάδα, σαλάτα, κρασί και αναψυκτικά. Περιλαµβάνει, επίσης,  πολύ καλή παρέα, όµορφη ατµόσφαιρα και θετική διάθεση. Περιλαµβάνει κληρώσεις µε όχι πολύ πλούσια δώρα, αλλά δώρα που δίνονται µε πολλή αγάπη και πολλή κουβέντα για όλα αυτά που µας αφορούν, ξεκινώντας από την αγωνία του χρονόµετρου και τις φυσικές µας αντοχές εν όψει των εκατοντάδων χιλιοµέτρων που θα κληθούµε συλλογικά να τρέξουµε. Δεν περιλαµβάνει µπίρες και άλλα αλκοολούχα ποτά. Είναι διαθέσιµα, βεβαίως, στο όµορφο µπαρ του «Ακροβάτη».
 
Όποια έσοδα προκύψουν από τη βραδιά ή από δωρεές ή προσφορές φίλων στο πλαίσιο των αγώνων δρόµου, όπως συµβαίνει κάθε χρόνο,  θα αξιοποιηθούν για  την κάλυψη αναγκών της Εθνικής Αστέγων και της καµπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια».
 
Ο «Ακροβάτης» είναι ένα εξαιρετικό καφέ-εστιατόριο, σε µια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας. Είναι από τα πρώτα καφέ που µπήκαν στο δίκτυο του καφέ που περιµένει. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι το µαγαζί όπου γυρίστηκε η θρυλική ελληνική ταινία «Ο Μπακαλόγατος»!
 
Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους είτε µέσω email (info@shedia.gr) είτε τηλεφωνικά στο (213 0231220).
 
Να σηµειωθεί ότι ο αριθµός θέσεων είναι, βεβαίως, περιορισµένος, οπότε καλό θα ήταν οι ενδιαφερόµενοι να σπεύσουν. Ελάχιστες είναι και οι θέσεις που έχουν µείνει για όσους, ενδεχοµένως, θέλουν να τρέξουν µαζί µας σε ένα από τα τέσσερα αγωνίσµατα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Ισχύουν τα ίδια στοιχεία για δηλώσεις συµµετοχής.

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ