01 Δεκεμβρίου 2014

Για δυνατούς λύτες

της Αναστασίας Σιµιτσιάδη
 
Ανακάλυψη 
 
Η βιονική...καρέκλα 
 
Με την τις κινήσεις του σώματος μετακινείται το ποντίκι και με μια κλοτσιά μπορεί κάποιος να κάνει κλικ. Η «βιονική» καρέκλα, δημιουργία του Ολλανδού αρχιτέκτονα Γκόβερτ Φλιντ, είναι η απάντηση του ίδιου στον μεγαλύτερο φόβο του. Τον εξοστρακισμό του σώματος από την τεχνολογία. 
Περισσότερες  πληροφορίες : www.govertflint.com
 
 
Κινηματογραφικά νούμερα
 
  • Σε περισσότερες από 200 ταινίες έχει ακουστεί  η πιο διάσημη κραυγή στην ιστορία του κινηματογράφου, γνωστή και ως «κραυγή του Βίλχελμ». Το ηχητικό αυτό εφέ ακούστηκε για πρώτη φορά το 1951 στη ταινία Distant Drums.  
  • 1 εκατομμύριο δολάρια ή το 55% του προϋπολογισμού της ταινίας Dr. Strangelove  (SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα) ήταν η αμοιβή του Πίτερ Σέλερς ο οποίος αυτοσχεδίαζε σχεδόν σε όλες του τις ατάκες. 
  • Το 1960 για πρώτη φορά  αμερικανική ταινία δείχνει μια τουαλέτα την ώρα που κάποιος έχει τραβήξει το καζανάκι. Είναι η ταινία Ψυχώ του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ είχε χαρακτηρίσει την ταινία «αηδιαστική» και εξαιτίας της αρνήθηκε στον Χίτσκοκ να κάνει γυρίσματα στην Ντίσνεϊλαντ. 
  • 380 χιλιόμετρα φιλμ ήταν το αμοντάριστο υλικό της ταινίας Αποκάλυψη Τώρα. Το υλικό αυτό αντιστοιχούσε σε 230 ώρες προβολής. 
  • 700 λέξεις  συνολικά  είπε ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στην ταινία Ο Εξολοθρευτής 2. Για κάθε μια απ’ αυτές πληρώθηκε με 22.000 δολάρια. 
  • 3 πμ ήταν η ώρα που συνήθιζε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ να καλεί στο τηλέφωνο τον Στίβεν Κινγκ για να λύσει τις απορίες του σχετικά με τη μεταφορά του μυθιστορήματος  Η Λάμψη στη μεγάλη οθόνη. 
KOUIZ
 
Ερωτήσεις 
 
1. Τι «παραπανίσιο»  έχουν τα τσακάλια από τους λύκους και τους σκύλους; 
2. Για πόσο χρόνο ζουν τα γευστικά κύτταρα της γλώσσας;
3. Τι δεν έχει κάνει ποτέ το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού; 
4. Πόσες διαφορετικές γλώσσες χρησιμοποιούνται στην αφρικανική ήπειρο;  
5. Ποιοι παράγουν κάθε χρόνο το 1/5 των απορριμμάτων όλου του πλανήτη; 
6. Από πόσες ζώνες ώρας θα περάσει κάποιος διασχίζοντας τη Ρωσία; 
7. Μέχρι πόσα χιλιόμετρα μακριά μπορεί να ακουστεί ο βρυχηθμός του λιονταριού; 
8. Ποια πόλη έχει τα περισσότερα ταξί στον κόσμο; 
 
Απαντήσεις 
 
1. Ένα ζευγάρι χρωμοσώματα 
2. Για 10 μέρες 
3. Δεν έχει χρησιμοποιήσει τηλεφωνική συσκευή
4. Περισσότερες από 1.000 
5. Οι Αμερικάνοι 
6. Από 9 
7. Μέχρι 8 χλμ. 
8. Η Πόλη του Μεξικό 
 
 

ΓΙΝΕ ΠΩΛΗΤΗΣ

Από τη στιγμή που θα γίνεις πωλητής, θα σου δοθούν δωρεάν δέκα (10) αντίτυπα. Είναι το αρχικό σου  κεφάλαιο. Όταν πουλήσεις αυτά τα δέκα αντίτυπα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αρχικό κεφάλαιο για  την αγορά άλλων στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Δηλαδή, αγοράζεις το περιοδικό 1,50 ευρώ και  το πουλάς 3,00 ευρώ, κρατώντας τη διαφορά ως έσοδό σου.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ