Shedia

EN GR

26/06/2023 Το περιοδικό

Έκθεση «Το Φυλακτό μου» | Το Outcast Europe κάνει στάση στο «σχεδία home»

Η ορατότητα, η αορατότητα και οι μεταξύ τους μεταβάσεις αναβιώνουν μέσα από τις ιστορίες των πωλητών του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην έκθεση «Το Φυλακτό μου», που παρουσιάζεται στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2), 3 - 27 Ιουλίου 2023.

 

Η έκθεση διοργανώνεται από την Inter Alia στο πλαίσιο του Outcast Europe, μιας δράσης που, εξερευνώντας «ιστορίες από τα κάτω», διερευνά τη μετακίνηση και τον εκτοπισμό ως ένα διαρκές ταξίδι ατόμων από διαφορετικά μέρη και εποχές.

 

Ο εκτοπισμός είναι συχνά συνώνυμος της μετανάστευσης, της προσφυγιάς και της μετακίνησης μεταξύ συνόρων. Δεν είναι πάντα έτσι. Τα αντικείμενα της έκθεσης ανήκουν σε πωλητές και πωλήτριες του περιοδικού του δρόμου «σχεδία» και ακολουθούν τις διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν ακολουθήσει οι ιδιοκτήτες τους, όταν έγιναν ξένοι στα μέρη όπου κάποτε ήταν ντόπιοι. Οι αφηγήτριες και οι αφηγητές επικεντρώνονται στην εργασία, στην οικογένεια, καθώς και στον εαυτό μέσα από προσωπικές διαδρομές και σημεία αναφοράς. Κάποια από τα αντικείμενα αφηγούνται ιστορίες ταξιδιών εντός και μεταξύ συνόρων, ενώ άλλα αναφέρονται στους αγώνες για την εύρεση ή την δημιουργία ενός σπιτιού. Εργαλεία από προηγούμενα επαγγέλματα, δώρα από αγαπημένα άτομα και υλικές αναπαραστάσεις των εσωτερικών κόσμων των αφηγητών.

Είναι αντικείμενα που τα άτομα κράτησαν μαζί τους από μια «προηγούμενη ζωή», αντικείμενα που έχουν αποτελέσει εμπόδιο, αλλά και πηγή δύναμης, που τους έχουν προκαλέσει απογοήτευση, αλλά και τους έχουν δώσει ελπίδα, και τα οποία έχουν παραμείνει σταθερές στο γεμάτο αλλαγές ταξίδι της ζωής τους.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης διοργανώνονται και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά.

Οργάνωση παραγωγής: Inter Alia

Σημείωση : Η συναυλία του MC Yinka που έχει ανακοινωθεί στο περιοδικό αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους.

 

Εκδήλωση:Έκθεση «Το Φυλακτό μου»

Εγκαίνια: Δευτέρα 3 Ιουλίου, 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 3-27 Ιουλίου 2023

Είσοδος ελεύθερη

 «σχεδία home», Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα

 

Εκπαιδευτικές δράσεις:                     

10/7, 18:30 (για εφήβους 11-14 ετών)

17/7, 18:30 (για παιδιά 7-10 ετών)

Αντλώντας έμπνευση από τα αντικείμενα των πωλητών της «σχεδίας» που παρουσιάζονται στην έκθεση «Το Φυλακτό μου» οι μικροί μας φίλοι γράφουν και ζωγραφίζουν τις δικές τους ιστορίες γύρω από αυτά. Από που προήλθαν; Πώς κατέληξαν σήμερα εδώ; Ποια είναι η ιστορία τους;

 

Συμμετοχή δωρεάν με απαραίτητη κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 2130231220 ή με email στο culture@shedia.gr

 

Eliana One Woman Band ζωντανά στη «σχεδία» την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Η Ελιάνα Νικολοπούλου είναι το πρόσωπο πίσω από το Eliana One Woman Band. Εμπνευσμένη από τον παλιό, ακατέργαστο ήχο των Blues φέρνει στο "σχεδία home" έναν ξεχωριστό, ακουστικό blues-folk ήχο. 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες