Shedia

EN GR

28/02/2023 Το περιοδικό

Ιστορίες ελπίδας και ενδυνάμωσης

Στο δεκάχρονο ταξίδι της «σχεδίας» μας, αφθονούν οι ιστορίες ελπίδας και ενδυνάμωσης, αρκετές από τις οποίες φιλοξενούνται στο επετειακό τεύχος του Μαρτίου, που βρίσκεται τούτες τις μέρες στους δρόμους.

Ποια άμεση ανάγκη και επιθυμία τους ικανοποίησαν, όταν πρωτοφόρεσαν το κόκκινο γιλέκο; Τι ήταν εκείνο που λαχταρούσαν βαθιά για καιρό και μετά την πρώτη τους εκείνη φορά στο πόστο με τη «σχεδία» κατόρθωσαν να το πραγματοποιήσουν;

Τούτη την ερώτηση ήταν που θέσαμε σε ανθρώπους του ελληνικού περιοδικού δρόμου:

Σπύρος Π.: «Αγόρασα μια μπάλα ποδοσφαίρου για το παιδί μου».

Αλέξανδρος Κ.: «Αγόρασα καπνό, γιατί ήμουν ατσίγαρος για δύο εβδομάδες. Ήμουν άνεργος για ένα χρόνο. Κάθισα σε ένα παγκάκι στην πλατεία Κοραή και απόλαυσα το τσιγάρο για 17 λεπτά. Τόση ήταν η ευχαρίστησή μου».

Μιχάλης Σ.: «Παρήγγειλα τρία σουβλάκια και δύο μπίρες και τα μοιράστηκα με δύο παιδιά με τα οποία μέναμε μαζί στον ξενώνα αστέγων του δήμου Αθηναίων και που είχαν χρόνια να φάνε κάπου έξω. Ήταν απίστευτη η χαρά που νιώθαμε και οι τρεις».

Δήμητρα Π.: «Εκείνο που έκανα ήταν να αγοράσω εκλεκτή ξηρά τροφή για τα σκυλιά μου και να κλείσω ραντεβού σε έναν κτηνίατρο για να κάνουν εξετάσεις. Είχαμε περάσει μαζί πολλές κακουχίες και ήθελα να δω σε τι κατάσταση βρίσκονταν».

Γιάννης Φ.: «Πήγα σουπερμάρκετ. Είχα να το κάνω με δικά μου χρήματα ένα χρόνο. Όλο εκείνο το διάστημα, πλήρωνε η μητέρα μου».

Ανδρέας Σ.:  «Πλήρωσα τη διανυκτέρευση σε ένα ξενοδοχείο, για να μη μείνω στο δρόμο. Είπα ψέματα στα παιδιά μου ότι νοίκιασα διαμέρισμα. Ευτυχώς, μπήκα άμεσα στον ξενώνα της Επανόδου».

Φώτης Α.: «Γεύτηκα αυτό που είχα στερηθεί για τρεις ολόκληρους μήνες που ήμουν στα παγκάκια, μαγειρευτό φαγητό. Πήγα σε ένα φούρνο κοντά στο μετρό του Αγίου Αντωνίου και παρήγγειλα μακαρόνια με κιμά και μελιτζάνες».

Ευαγγελία Λ.: «Κατάφερα κι έβαλα στο ψυγείο τρόφιμα που θεωρούσα απαραίτητα για το παιδί μου, τυρί, ζαμπόν, βούτυρο».

Δημήτρης Ζ.: «Η μεγάλη μου επιθυμία με τα πρώτα χρήματά μου ήταν να πληρώσω το ρεύμα. Χρωστούσα τρία τιμολόγια».

Στέλλα Μ.: «Χαιρόμουν που μετά από πολύ καιρό είχα βγάλει χρήματα για να πληρώσω το φαγητό μου. Πήγα σουπερμάρκετ και πήρα γάλα και μακαρόνια».

Διαβάστε και τις υπόλοιπες ιστορίες στο επετειακό τεύχος της «σχεδίας» που κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης.

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου του 2013, κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία».

Α για αγάπη, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες