Shedia

EN GR

28/09/2022 Το περιοδικό

2ος διαγωνισμός παιδικού σκίτσου «σχεδίας»

 
Σχεδιάζοντας το Σπίτι
 
Η φαντασία σμίγει με την αλληλεγγύη, στον παιδικό διαγωνισμό σκίτσου της «σχεδίας». Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να επιστρατεύσουν τον δημιουργικό τους οίστρο, για να χρωματίσουν με το πινέλο τους την έννοια του «σπιτιού».
 
Μαθητικός διαγωνισμός της «σχεδίας» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
 
«Χάρηκα πολύ με τη νίκη του κοριτσιού μας. Έχει σημειώσει πολύ μεγάλη άνοδο, είναι συνεπέστατο και τρέφει μεγάλη αγάπη για τα εικαστικά. Χάρηκα, όμως, και για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό», είχε μοιραστεί μαζί μας ο κ. Γεώργιος Κορμπάκης, δάσκαλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, στη Δ’ Τάξη του οποίου φοιτούσε η «πρωτεύσασα» του περσινού διαγωνισμού παιδικού σκίτσου της «σχεδίας», Μαριλένα Μαλαματά. 
 
Στα τέλη του περσινού Σεπτέμβρη, η «σχεδία»  είχε απευθύνει κάλεσμα σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών να ντύσουν με χρώματα τη λέξη «σπίτι», να αποτυπώσουν με τα χρώματα της φαντασίας τι σημαίνει για εκείνα η τόσο ζεστή για όλους μας έννοια. Το παιδικό σκίτσο που κέρδισε τις καρδιές της κριτικής επιτροπής κόσμησε, μάλιστα, το εξώφυλλο του τεύχους Ιανουαρίου 2022 της «σχεδίας» μας. Νικητές, ωστόσο, ήταν όλα εκείνα τα εκατοντάδες παιδιά των οποίων η χαρά της δημιουργίας συνάντησε την προσφορά (οι συμμετοχές άγγιξαν τις 1.600). Ο πετυχημένος αυτός διαγωνισμός, λοιπόν, επιστρέφει! Για δεύτερη χρονιά, οι μικροί μας φίλοι, ηλικίας 5-12 ετών, καλούνται να επιστρατεύσουν τον δημιουργικό τους οίστρο, για να χρωματίσουν με το πινέλο τους την έννοια του «σπιτιού». Μάλιστα, ο φετινός διαγωνισμός θα γίνει σε συνεργασία και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναδεικνύοντάς τη σημασία και την έννοια του σπιτιού για τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε αναζήτηση ασφάλειας και προστασίας.
 
Το έπαθλο για το σκίτσο που θα «πρωτεύσει» θα είναι η δημοσίευσή του στο εξώφυλλο του τεύχους Ιανουαρίου 2023 της «σχεδίας», ενώ οι είκοσι φιναλίστ θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο σπίτι της «σχεδίας» (Σχεδία Home, Κολοκοτρώνη 56). Τα έργα που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα λάβουν ένα συμβολικό δώρο. Αφετηρία του διαγωνισμού είναι η 28η Σεπτεμβρίου, ενώ η κατάθεση των δημιουργιών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. 
 
Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν η Ελίνα Άνθη, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου στη Σχολή Μωραΐτη, η τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, ο Γεράσιμος Δασκαλάκης, πωλητής της «σχεδίας», η Πόπη Διονυσοπούλου, μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η διευθύντρια της γκαλερί Ζουμπουλάκη Δάφνη Ζουμπουλάκη, ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης και ο εκδότης των εκδόσεων «Εν πλω» Γιώργος Μπιλάλης.
 
 
ΟΙ ΛΕΠΤΌΜΕΡΕΙΕΣ 
 
H ιδέα: 2ος διαγωνισμός παιδικού εξωφύλλου περιοδικού δρόμου «σχεδία» 
 
Το θέμα: Μια ζωγραφιά με θέμα τη λέξη «σπίτι». 
 
Σε ποιους απευθύνεται: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 χρόνων
 
Καλούνται οι συμμετέχοντες να αποστείλουν: 1) όνομα παιδιού 2) ηλικία 3) όνομα γονέα/κηδεμόνα 4) στοιχεία επικοινωνίας 5) αν συμμετέχει μέσω σχολείου. 
 
Τεχνικές προδιαγραφές: Η ζωγραφιά πρέπει να είναι τετράγωνη, ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο, σε οποιοδήποτε χαρτί και σχεδιασμένη με το υλικό της αρεσκείας του μικρού δημιουργού (μολύβι, μαρκαδόρο, τέμπερες κ.λπ.).
 
Οι διαστάσεις του να είναι τουλάχιστον 20 εκ. x 20 εκ. Αποστολή: Φωτογραφία ή σκανάρισμα της ζωγραφιάς αποστέλλεται με email στο contest@shedia.gr .
 
Tο θέμα να γράφει «Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής της “σχεδίας” 2022». 
 
Το αρχείο θα πρέπει να είναι jpg, υψηλής ανάλυσης, 2Mb έως 4Mb. 
 
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής έργων: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022
 
Ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων (τα επιλεγμένα): Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022. 
 
Τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να τους διαβάσετε εδώ
 
 
Στον περσινό διαγωνισμό πρώτευσε η μαθήτρια Μαριλένα Μαλαματά,
της οποίας το σκίτσο κόσμησε το 96ο εξώφυλλο της «σχεδίας» μας τον φετινό Γενάρη.

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες