Shedia

EN GR

01/09/2022 Το περιοδικό

Η τούρτα

Κάθε μήνα, τέτοια μέρα -την ημέρα, δηλαδή, που κυκλοφορεί το νέο τεύχος- θα καλέσουμε τους ανθρώπους της «σχεδίας» στο μικρό μας café. Να τους φιλέψουμε ένα καφεδάκι, να μιλήσουμε για αυτά που έγιναν, για αυτά που έρχονται, να ξεφυλλίσουμε μαζί το νέο τεύχος, να δούμε τι γράφει, να μοιραστούν τι σκέφτονται, τις ανάγκες τους, τι λέει ο κόσμος. Από σήμερα, προσθέσαμε μια νέα πινελιά σε αυτές τις χαρούμενες συναντήσεις.

Ο Γιάννης, που έχει την ευθύνη του δικτύου διανομής, είχε φροντίσει να μας δώσει μια λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων μας που γεννήθηκαν το μήνα Αύγουστο. Το ραβασάκι με τα ονόματα συνοδεύονταν από ένα άλλο χαρτάκι: Ένα με τα αγαπημένα τραγούδια των εορταζόντων. Για όλους εκείνους που σαν αυτό το μήνα γεννήθηκαν, λοιπόν, κόψαμε, σήμερα, μια τούρτα. Η Αριάδνη είχε φροντίσει να ακουστεί από το ηχοσύστημά μας αυτή η τόσο ξεχωριστή «playlist». Στη διαπασών.
 
Η κ. Πελαγία ζήτησε το «Γεννήθηκα σε μια στιγμή» με τον Νίκο Ξυλούρη. Ο κ. Ανδρέας «Το ψωμί είναι στο τραπέζι» του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κ. Φώτης το «Αν δεν ήσουν εσύ» με τον Σταμάτη Γονίδη. Ο άλλος Φώτης μας το «Imagine» του Τζον Λένον.
 
Σβήσαμε και κεράκια, βεβαίως. Ένα για κάθε άνθρωπο και όχι για κάθε χρόνο. Η τούρτα του νέου μας σεφ πεντανόστιμη.
 
Και το δώρο από εμάς; Ένα τραπέζι για δύο άτομα στο café της «σχεδίας». Επειδή όλοι έχουμε την ανάγκη να κεράσουμε κάποιον φίλο μας ένα μεζέ, ένα ποτήρι κρασί.
 
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους.
 
Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.
 
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες