Shedia

EN GR

01/07/2022 Το περιοδικό

Ποδηλατική βόλτα στην καρδιά της Αθήνας

Την Κυριακή, 10 Ιουλίου λαμβάνουμε μέρος σε μια βόλτα για μικρούς και μεγάλους με τα ποδήλατα της Solebike στο κέντρο της Αθήνας.

Η διαδρομή ξεκινά από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, συνεχίζει στο Καλλιμάρμαρο και την περιοχή των ανακτόρων, μετέπειτα συναντά τις μεγάλες λεωφόρους, κατηφορίζει στην γραφική περιοχή του Ψυρρή και καταλήγει στο πανέμορφο και αρχοντικό Θησείο με τα χαμηλά κτίρια του.

«Θα ταξιδέψουμε για λίγο πίσω στον χρόνο, θα συναντήσουμε επιλεγμένα κτίρια-στολίδια, θα διακρίνουμε τα βασικά μορφολογικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και θα θαυμάσουμε τον τρόπο που οι αρχιτέκτονες της εποχής κατάφεραν να δημιουργήσουν μία νέα πόλη, μια πόλη με το ένα της πόδι να πατά στο γνωστό παρελθόν επηρεασμένη από το αρμονικό κλασικό πρότυπο, και με το άλλο της πόδι να πατά στο ελπιδοφόρο αλλά άγνωστο μέλλον», αναφέρει ο Αθανάσιος Θεοτόκης, πολιτικός μηχανικός και σύμβουλος καλών τεχνών, ο οποίος θα μας ξεναγήσει σε αυτό το τόσο ξεχωριστό ταξίδι.

Η ποδηλατοβόλτα θα συνεχίσει στο «σχεδία home», όπου όλοι οι ποδηλάτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν καφέ ή ρόφημα και θα ολοκληρωθεί στα γραφεία της Solebike.

Διάρκεια βόλτας: 09:00 – 13:00

Αφετηρία: Solebike, Λεμπέση 11, Αθήνα

Η κράτηση είναι απαραίτητη. Τηλέφωνο κρατήσεων 213 0231220, email: culture@shedia.gr

Κόστος συμμετοχής 8€ ανά άτομο, περιλαμβάνει το ηλεκτρικό ποδήλατο και καφέ ή ρόφημα στο «σχεδία home»

** Διατίθενται παιδικά καθισματάκια, καθώς και κανονικά ποδήλατα για τους μικρούς μας φίλους.

 

 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες