Shedia

EN GR

26/01/2022 Το περιοδικό

Το τεύχος #97 δεν θα κυκλοφορήσει σήμερα, Τετάρτη 26/2

Το μπαστουνάκι

«Βρισκόμουν στο πόστο μου στο μετρό Συγγρού -Φιξ. Είχαν περάσει εκατοντάδες άνθρωποι από μπροστά μου, ωστόσο είχα πουλήσει ένα- δύο τεύχη μονάχα. Αυτό δε με πείραξε, το έχω συνηθίσει. Αυτό που ακόμα δεν έχω συνηθίσει είναι η αίσθηση του ότι είμαι αόρατος. Αυτό δύσκολα συνηθίζεται. Βλέπω ένα γκρουπ 50 ανθρώπων να ανεβαίνει από το μετρό και φωνάζω, όπως πάντα, “περιοδικό δρόμου σχεδία”. Με προσπέρασαν. Στο βάθος της κυλιόμενης σκάλας, ανεβαίνει μια τυφλή γυναίκα με το μπαστουνάκι της. Φτάνοντας στην έξοδο, την ακούω να φωνάζει “πού είσαι; πού είσαι;”. Δεν καταλαβαίνω ότι φωνάζει εμένα και δεν αντιδρώ. Η ίδια τότε φωνάζει ξανά “σχεδία που είσαι;”. Την πλησιάζω αμέσως και την χαιρετάω. Εδώ είμαι, της λέω. Βάζει το μπαστουνάκι της στο πόδι μου. Με ρωτάει τι κάνω και μου ζητάει ένα περιοδικό. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνθηκα. Συγκινήθηκα και έβαλα τα κλάματα. Αυτή το καταλαβαίνει αμέσως, χωρίς να έχω μιλήσει καθόλου. ‘Γιατί κλαις’, με ρωτάει; Της απαντώ έχουν περάσει χιλιάδες άνθρωποι σήμερα από μπροστά μου και κανένας τους δεν με είδε. Και εσείς με είδατε με τα μάτια της ψυχής σας και αγοράζετε το περιοδικό. Χαμογέλασε. “Μη στεναχωριέσαι, πάντα βρίσκω κάποιον να μου τη διαβάσει”, απάντησε. Και έφυγε».

Την ιστορία μάς την αφηγήθηκε ο κ. Μιχάλης. Φιλοξενείται μαζί με άλλες ιστορίες από τα πόστα, στο νέο τεύχος Φεβρουαρίου 2022 (#97), το οποίο, κανονικά, επρόκειτο να κυκλοφορήσει σήμερα, Τετάρτη 26/2. Οι καιρικές συνθήκες όμως, καθιστούν κάτι τέτοιο απαγορευτικό.

Οι άνθρωποι με το κόκκινο γιλέκο θα επανέλθουν, πιο ασφαλείς, στους δρόμους της πόλης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ελπίζουμε την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

A για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες