Shedia

EN GR

22/12/2022 Οι πωλητές μας

Άνθρωποι της «σχεδίας» στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

 

Είναι σαν να ζούσα ένα όνειρο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κάθομαι δίπλα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συζητάμε μεταξύ άλλων και τις ιστορίες μας, σε ένα οικείο χριστουγεννιάτικο γεύμα. 

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την εμπειρία του από την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Φώτης Αδαμόπουλος, ένας από τους ανθρώπους της «σχεδίας». Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου άκουσε την ιστορία του κ. Φώτη, όπως και άλλων συμπολιτών μας, την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου σε γεύμα που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν τους. Καλεσμένος στο γεύμα ήταν και ο κ. Μιχάλης Σαμόλης που έμεινε άστεγος όταν μία νύχτα τού έκλεψαν το φορτηγό και δεν μπόρεσε να ξαναβρεί δουλειά. Ο κ. Μιχάλης μίλησε στην Πρόεδρο για το πως η «σχεδία» του άλλαξε την ζωή αλλά και για τις κοινωνικές περιηγήσεις «Αόρατες Διαδρομές», ένα από τα βασικά κοινωνικά προγράμματα που έχει διαμορφώσει η «σχεδία»,  στις οποίες είναι ξεναγός και γνωρίζει σε Έλληνες και ξένους, ένα κομμάτι της πόλης εντελώς άγνωστο στους περισσότερους από εμάς.

Καλεσμένοι επίσης στο γεύμα ήταν και φιλοξενούμενοι σε υπνωτήρια, πρώην άστεγοι που βρίσκονται σε προγράμματα στέγασης και άλλοι ανέστιοι συμπολίτες μας.  

Η κ. Σακελλαροπούλου τους καλωσόρισε θερμά, τους ευχήθηκε καλές γιορτές, αναφέροντας ότι αντλεί δύναμη από την δύναμή τους. Τόνισε την πίστη της στη δύναμη του ανθρώπου να ξαναφτιάξει τη ζωή του μπροστά στις δυσκολίες, καθώς και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο, υπογραμμίζοντας ότι όλοι χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία. 

Φωτογραφίες: Π. Χατζηστεφάνου


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες