Shedia

EN GR

02/12/2022 Το περιοδικό

«Δες την πόλη αλλιώς!»

 

«Δες την πόλη αλλιώς!»: Συνεχίζονται οι συμμετοχικοί περίπατοι στο πλαίσιο του έργου «Σχεδία@CITY»: από την απομόνωση στην ενσωμάτωση με τη συμμετοχή μαθητ(ρι)ών από το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας!

Μαζί τους ήταν ο κ. Μιχάλης, πωλητής του περιοδικού δρόμου «σχεδία», με τον οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα προσωπικά του βιώματα, καθώς και τις δομές αλληλεγγύης (τη «Θετική Φωνή», τον «Ερυθρό Σταυρό», το «Κέντρο Υποδοχής Δήμου Αθηναίων», το «Συσσίτιο Δήμου Αθηναίων», τους «Γιατρούς του Κόσμου» και τη «Σχεδία») και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Ένας άνθρωπος μπορεί να βρεθεί σε συνθήκες φτώχειας λόγω ανεργίας, σημαντικής μείωσης του εισοδήματός του, είτε λόγω χρεών. Επίσης αν φύγει από τη ζωή πχ ο σύζυγος σε μια οικογένεια και μένει πίσω η μητέρα (η οποία δεν δουλεύει) και έχει να φροντίσει τα παιδιά της. Κάποιος μπορεί να αποκλειστεί από τον κοινωνικό του περίγυρο είτε έλλειψης λόγω μόρφωσης, είτε επειδή δεν θα μπορεί να ακολουθεί τους άλλους λόγω έλλειψης χρημάτων (κοινωνικές εκδηλώσεις κά). Σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να συμβεί, ακόμα και σε μένα και την οικογένειά μου. Το σημαντικό είναι να παραμένουμε δυνατοί και να προσπαθούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες» μοιράστηκε μαζί μας μαθητής/μαθήτρια από το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας στο πλαίσιο της καμπάνιας «Δες την πόλη αλλιώς!».

*Το έργο «Σχεδία@CITY: Από την απομόνωση στην κοινωνική ενσωμάτωση» είναι ένα καινοτόμο έργο για την κοινωνική ενεργοποίηση συμπολιτών μας, από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Διογένης ΜΚΟ και εταίρο τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων commonspace.

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες