Shedia

EN GR

26/04/2022 Το περιοδικό

H «σχεδία» της αιώνιας λιακάδας

H «σχεδία» της αιώνιας λιακάδας. Η «σχεδία» είναι το ελληνικό περιοδικό δρόμου. Μέσα από το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης «σχεδία αρτ» μπορεί να είναι και ένα φωτιστικό ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. 
 
Τώρα, η «σχεδία» κυκλοφορεί και σε γυαλιά ηλίου! Γυαλιά υψηλής αισθητικής και ποιότητας με βιοδιασπώμενο κοκάλινο σκελετό (assetato) και απορροφητικότητα στους φακούς που ακολουθεί  τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα.
 
Είναι η «σχεδία» της ηθικής και βιώσιμης μόδας.
 
Τα γυαλιά κάνουν καλό σε εκείνον/ην που το φοράει, αφού τον/ην προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες, αλλά όχι μόνο. Τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στη «σχεδία» για την υποστήριξη των νέων κοινωνικών της προγραμμάτων. Ώστε, να μπορούμε, με αλλά λόγια, με νέους τρόπους να υποστηρίξουμε κάποιους έστω από τους πιο φτωχούς του τόπου μας ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.
 
Είναι μια προσφορά του κ. Ανδρέα Έξαρχου, δημιουργού της εταιρείας οπτικών Original Vintage.
 
«Το περιοδικό δρόμου “σχεδία” το γνώριζα, είμαι αναγνώστης. Αποφάσισα να συμμετάσχω πιο ενεργά. Αρχικά, σκέφτηκα να προχωρήσω σε μια δωρεά στο περιοδικό, όμως αυτή η κίνηση δεν είχε απόλυτα το αποτύπωμα που ήθελα. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για μια σειρά γυαλιών ηλίου ειδικά για τη “σχεδία”, η οποία θα πρεσβεύει όλα όσα και το περιοδικό: την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη συμπερίληψη», λέει ο ίδιος.
 
Χρειάστηκαν περίπου δυόμισι μήνες για να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί η σειρά shedia της OriginalVintage. Περιλαμβάνει έξι κωδικούς. Πρόκειται για δύο διαφορετικά μοντέλα σε τρεις αποχρώσεις το καθένα.
 
Τα γυαλιά ηλίου είναι διαθέσιμα τόσο στον πολυχώρο της «σχεδίας» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα) όσο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδώ
 
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Έξαρχο και την εταιρεία Original Vintage για την ουσιαστική προσφορά του, την αγάπη.
 
Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες