Shedia

EN GR

14/09/2021 Το περιοδικό

Εργαστήρι δημιουργίας παραμυθιού

«Σπίτι χωρίς στέγη, άνθρωποι χωρίς πατρίδα»,
Από την εμπειρία στην γνώση και την αφήγηση

Στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Caesura· όσο κρατάει μια ανάσα» του φωτογράφου Δημήτρη Κοιλαλού, συνδέεται η απώλεια της στέγης (ένα από τα ζητήματα που αφορούν τον ρόλο και τους σκοπούς της «σχεδίας») με την απώλεια της πατρίδας (που είναι το αντικείμενο της συγκεκριμένης δουλειάς του Δημήτρη Κοιλαλού).

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, αυτή την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου στις 12:00 για να δούμε, να μάθουμε και να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των παραμυθιών του συγγραφέα Κώστα Στοφόρου.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας πάνω από 7 ετών (αλλά και σε όσους νιώθουν σαν παιδιά) και έχει σκοπό να ρίξει φως τόσο στο έργο του ελληνικού περιοδικού δρόμου, όσο και τον αποκλεισμό που γεννά ο εκπατρισμός, η απώλεια της στέγης και η βία του αποχωρισμού της εστίας.

Οι μικροί μας φίλοι θα ενημερωθούν για τις δράσεις της «σχεδίας» και θα ξεναγηθούν στην έκθεση από τον φωτογράφο. Στη συνέχεια, μαζί με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο, θα αυτοσχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, έχοντας ως σημείο αναφοράς την έκθεση και όσα έμαθαν από αυτήν.

Τοποθεσία: Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα («σχεδία home»).

Διάρκεια: 12:00-14:00.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: info@shediahome.gr

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Το «Caesura · όσο κρατάει μια ανάσα» είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε με αφορμή την προσφυγική κρίση του 2015 και μιλάει για την ανωνυμία των εκπατρισμένων που καλούνται να γίνουν οι νέοι Ευρωπαίοι πολίτες. Εκδόθηκε σε λεύκωμα στην Γερμανία το 2018 και εκτέθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 2019.

Η Παραμυθοκουζίνα ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο των Παραμυθιών το φθινόπωρο του 2011 κι από τότε έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και έχει συμβάλλει στη δημιουργία εκατοντάδων παραμυθιών μαζί με τα παιδιά κάθε ηλικίας. Βασικό «εργαλείο» για την κινητοποίηση της φαντασίας των παιδιών είναι η «Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών».


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες