Shedia

EN GR

30/11/2021 Το περιοδικό

«Ονειρευτήκαμε μια γιορτή»: μια διεθνής διάκριση

 
Να ένα υπέροχο νέο που μας έκανε να χαμογελάσουμε:
 
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos + Partners τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2021 για την αρχιτεκτονική μελέτη του café της «σχεδίας» μας. 
 
Δεν είναι απλώς bistrot, καφέ-μπαρ και εκθετήριο-πωλητήριο τέχνης, αλλά μια ψυχή, η ψυχή της «σχεδίας». Ο ίδιος ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος είχε δηλώσει, το 2019, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του χώρου, ότι η αρχιτεκτονική του φιλοσοφία είναι να αντιμετωπίζει τα κτίρια ως έμψυχα και ότι τον απασχολεί η ποιητική διάσταση του σχεδιασμού.
 
«Η προσέγγισή μας δεν ήταν τόσο “ακαδημαϊκή” όσο βιωματική και βαθιά ανθρώπινη. Φανταστήκαμε τον χώρο αυτόν σαν ένα στέκι για ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, όπως θα έλεγε ο Σαββόπουλος. Ονειρευτήκαμε μια γιορτή, ένα κάλεσμα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Από την αρχή, είχαμε στο μυαλό μας κάτι ανοικτό, παλλόμενο, μία χειρονομία με συσσωρευμένη ενέργεια», είχε πει, χαρακτηριστικά.
 
Νιώθουμε ευγνώμονες που το café της σχεδίας και μέσα από αυτή τη διεθνή διάκριση ανεβάζει τον πήχη.
 
Εκεί όπου η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η δημοκρατικότητα στην ψυχαγωγία συναντούν την τέχνη, την ομορφιά και τις αισθήσεις, χτυπάει η δική μας καρδιά. Αλληλεγγύη και καλαισθησία μπορούν και πρέπει να πηγαίνουν μαζί.
 
Ευχαριστούμε, otiropoulos + Partners, αλλά και όλες/ους εσάς που αγαπάτε το café της σχεδίας, και το κάνετε στέκι σας, γεμίζοντάς το με τις δικές σας ματιές, ιδέες, ιστορίες, την ίδια τη ζωή.
 
Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.
 
Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στο café της «σχεδίας» μας:
 
 
https://bit.ly/3Dcm9BD 
 
 
*Δημιουργός της εικονικής περιήγησης: Λουίζα Νικολαϊδου 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες