Shedia

EN GR

25/11/2021 Το περιοδικό

Βιβλιοπαρουσίαση στο καφέ της «σχεδίας»

 
Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Πέγκυ Μουζάκη, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 19.30 στο καφέ της «σχεδίας» (Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα) θα μας παρουσιάσουν το νέο της οδηγό αυτεπίγνωσης με τίτλο «Η αρχιτεκτονική της Προσωπικής Ελευθερίας».
 
Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Τσάγκας (Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής και Nlp Global Trainer και ο Βασίλης Κωσταρίδης (Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και Φυσικοθεραπευτής).
 
Στην παρουσίαση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 
 
«Η αρχιτεκτονική της Προσωπικής Ελευθερίας»: Η αναζήτηση είναι επιλογή
 
Ο κάθε ένας από εµάς που έρχεται ως επισκέπτης σε αυτή τη ζωή, φέρει τη δική του µοναδική ταυτότητα, το δικό του µοναδικό DNA και διανύει τη δική του µοναδική διαδροµή προς την αυτοπραγµάτωση και την ελευθερία. Η διαδροµή αυτή είναι «κοµµένη και ραµµένη» µε κοµµάτια σε διαφορετικά γεωµετρικά σχήµατα, χρωµατισµένη ή ασπρόµαυρη, διακοσµηµένη µε κάκτους ή γιασεµιά και που όλα αυτά συνθέτουν τη µοναδικότητά της. Αν διανύοντας αυτή την πορεία βιώνει τη χαρά, την ευτυχία, τη γαλήνη και την ευδαιµονία, τότε ζει µια «γεµάτη» ζωή.
 
Αν όχι, αναζητεί τρόπους που θα τον οδηγήσουν στο ξέφωτο όλων αυτών των συναισθηµάτων και η αναζήτηση είναι επιλογή. Αυτή τη στιγµή δεν κρατάς ακόµη ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που δίνει συνταγές για την ευτυχία και τη χαρούµενη ζωή, αλλά έναν οδηγό µε ερωτήµατα και ασκήσεις που θα σε φέρει στη δική σου αυτεπίγνωση. Είσαι ελεύθερος µέσα από την αυτοπαρατήρηση να αναδιαµορφώσεις τον «εσωτερικό σου παίχτη», ώστε να βιώσεις συναισθήµατα χαράς, πληρότητας και γαλήνης, όπως εσύ επιθυµείς, και εν τέλει να κατακτήσεις την πολυπόθητη και «καλώς εννοούµενη» ελευθερία ύπαρξης.
 
Η συνειδητοποίηση της ελευθερίας παράγει ένα µαγικό συναίσθηµα που µας επιτρέπει να διαµορφώσουµε τα δικά µας σχήµατα, χρώµατα και αρώµατα της ζωής µας. Η αρχιτεκτονική φέρει µαζί της τη φαντασία, την ευελιξία και την «απείθαρχη ατέλεια της ελευθερίας» µε απώτερο σκοπό τη δηµιουργία µιας ποιοτικής ζωής κι ενός καλύτερου κόσµου.
 
Γιατί η Ελευθερία είναι επιλογή!
 
 
 
Βιογραφικό συγγραφέα
 
 
Η Πέγκυ Μουζάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Σάμο το 1969. Ξεκίνησε την εργασιακή της πορεία στον τραπεζικό χώρο, τον οποίο και υπηρέτησε µε επιτυχία επί 23 συναπτά έτη, έως το τέλος του 2013, µε πολλά εξειδικευµένα σεµινάρια πάνω στην Τραπεζική και Χρηµατοοικονοµική Διοίκηση, καθώς και στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναµικού.Με ακλόνητη πεποίθηση ότι ο παράγοντας «άνθρωπος» είναι αυτός που δίνει πνοή σε ένα έργο, παράγει ιδέες και καινοτοµεί, ξεκίνησε µε µεγάλη περιέργεια να αναζητεί τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισµένο, δηµιουργικό και ενθουσιώδη στη ζωή. Έτσι τα έτη 2015 και 2016 παρακολούθησε πιστοποιηµένα προγράµµατα του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών πάνω στην «Ψυχολογία της Προσωπικότητας», στη «Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία» και στην «Οργάνωση και Προσωπική Συµβουλευτική».
 
Στη συνέχεια, το 2017 προχώρησε στη θεµελίωση των επαγγελµατικών της γνώσεων πάνω στη Συµβουλευτική και απέκτησε το Diploma in Evidence-Based Coaching, πιστοποιηµένο πρόγραµµα Life Coaching από το Athens Coaching Institute, το European Mentoring & Coaching Council (EMCC) και το Association for Coaching (AC).
 
Κατόπιν, το διάστηµα 2017 έως 2019 προχώρησε τις σπουδές της στο σύστηµα του Νευρογλωσσικού Προγραµµατισµού (NLP) στην nlpgreece® και πιστοποιήθηκε σαν NLP Master Practitioner και NLP Global Trainer από το NLP University Santa Cruz of California.Κατά τη διάρκεια της προσωπικής της αναζήτησης, το 2014 συνάντησε το Reiki και µυήθηκε µέχρι τον 2ο βαθµό, το 2018 εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε σε επίπεδο Facilitator στη µέθοδο εν-συνειδητότητας «Access Consciousness Bars» και το 2021 εκπαιδεύτηκε και εξασκεί ως Practitioner τη µέθοδο «Ταχείας Προσωπικής Μεταµόρφωσης», «Rapid Personal Transformation». Εφαρµόζοντας τις γνώσεις που απέκτησε από τις σπουδές της, αξιοποιώντας τη µακρόχρονη εµπειρία της σε corporate περιβάλλον και νιώθοντας την ανάγκη του κάθε ατόµου να ανακαλύψει τη δική του «ταυτότητα», ασχολείται αποκλειστικά µε το κοµµάτι της αυτογνωσίας και της ανάπτυξης της δυναµικής του κάθε ατόµου ξεχωριστά και της οµάδας, µε εργαλεία και τεχνικές που οδηγούν στην προσωπική και συλλογική αποτελεσµατικότητα. Παρέχει ατοµικές συνεδρίες NLP Coaching (Διαδικτυακά και Live), οµαδικά σεµινάρια, Coaching σε στελέχη επιχειρήσεων και διδάσκει στην Nlpgreece®.Είναι µέλος του συλλόγου Συµβουλευτικής Coaching και Mentoring Ελλάδος HCCMA & της NLP International Community.
 
Επίσης, είναι µέλος της εθελοντικής οµάδας «Hopeaholics» καθώς επίσης και του σωµατείου «Mentoria».Αρθρογραφεί σε διάφορα sites και έντυπα περιοδικά.

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες