Shedia

EN GR

22/11/2021 Το περιοδικό

Ημερολόγιο καταστρώματος

 
Η κ. Ιωάννα, η κ. Αγγελική, η κ. Νίκη, ο κ. Διονύσης, ο κ. Δημήτρης. «Σχεδία» είναι οι άνθρωποι, είναι οι ανθρώπινες ιστορίες, πώς συνδεόμαστε, ο ένας με τον άλλον, και όλοι μαζί κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, πιο όμορφο, δίκαιο. Αγωνιζόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Μαζί.
 
Το πρωί της Παρασκευής (19 Νοεμβρίου) ήρθε η κ. Ιωάννα στο σπίτι της «σχεδίας» μας., Έφερε 40 πολύχρωμα, μάλλινα σκουφάκια που έπλεξε με τις φίλες της για τους ανθρώπους της «σχεδίας». Χειμώνας μπαίνει.
 
Λίγο αργότερα, ο Διονύσης, κομμωτής στο επάγγελμα, άπλωσε τα ψαλίδια του στη μικρή αίθουσα του ημιόροφου, για να κουρέψει τους ανθρώπους μας που ήθελαν να περιποιηθούν τα μαλλάκια τους. Ο πρώτος που άρπαξε την ευκαιρία ήταν ο κ. Δημήτρης.
 
Νωρίς το βράδυ, ο Κώστας, ο σεφ μας, μας σέρβιρε, μας τίμησε με νέες γεύσεις. «Να δοκιμάσετε», είπε, «τι ετοιμάζουμε». Μια βελουτέ σούπα που είχε μέσα και αχλάδι, ένα πιάτο αρνάκι φρικασέ, μια παραδοσιακή πίτα. Μούρλια.
 
Έγιναν και άλλα πολλά. Κάθε μέρα γίνονται, μέσα και γύρω από τη «σχεδία» μας. Απ' αυτά, ξέρετε, παίρνουμε όλοι μας δύναμη να συνεχίσουμε. Δεν είναι μοναχικός ο αγώνας. Κάθε άλλο.
 
«Σχεδία» είναι ο άνθρωπος. Είμαστε όλοι εμείς.
 
Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας για την υποστήριξη, την αγάπη.
 
Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια. Α κεφαλαίο για άνθρωπος.
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες