Shedia

EN GR

26/02/2021 Το περιοδικό

«Τρόπος Ζωής, Διατροφή και Υγεία στην Πανδημία»

4η ΔΙΑΛΕΞΗ/ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

 «Τρόπος Ζωής, Διατροφή και Υγεία στην Πανδημία»

Παρασκευή  26/02/2021ώρα 6.30-9.00 μ.μ.

Πλαίσιο εκδήλωσης

Ο ενεργός και υγιής τρόπος ζωής, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και όλο το πλέγμα των συμπεριφορών που διαμορφώνουν την υγιεινή διαβίωση, σε κάθε περίπτωση είναι ζωτικής σημασίας. Η πανδημία αυτή έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Η τηλεργασία, ο περιορισμός των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο αναγκαστικός περιορισμός στο σπίτι μας, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών απαιτούν ενημέρωση για την προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας. Σύμφωνα με μελέτες τα παχύσαρκα άτομα νοσηλεύτηκαν έως και 5,5 φορές περισσότερο συγκριτικά με άτομα φυσιολογικού βάρους. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών ανήκαν σε ευάλωτες ομάδες που εξαιτίας κοινωνικό-οικονομικών ανισοτήτων είχαν πρόσβαση μόνο σε επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμίδες και χαμηλό κόστος, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα με το αυξημένο σωματικό βάρος και εν τέλει την παχυσαρκία. Με βάση τα παραπάνω φαίνεται πως άτομα με συνοσηρότητες της παχυσαρκίας, χαμηλή σωματική δραστηριότητα και κακές διατροφικές συνήθειες, είναι πιο ευάλωτα στο να νοσήσουν από την Covid-19. Η διατροφική συμπεριφορά και εν γένει ο τρόπος ζωής που έχουμε κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού θα καθορίσει και την μετέπειτα υγεία μας.

Τα ερωτήματα

  • Πώς πρέπει να διαχειριστούμε την αλλαγή στην καθημερινότητά μας για να μην επηρεαστεί η ψυχική και σωματική μας υγεία?
  • Ποιες είναι οι βασικές διατροφικές οδηγίες για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού?
  • Ποιοι συγκαταλέγονται και τι πρέπει να προσέχουν όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού?
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις της Covid-19 στην υγεία μας?
  • Yπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα, δίαιτα ή θρεπτικά συστατικά που μπορεί να κρατήσουν μακριά τον SARS Cov2?
  • Πως συνδέεται η διατροφή με το ανοσοποιητικό σύστημα?
  • Ποια είναι τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και τι πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας στην παρασκευή γευμάτων?
  • Ποια η σημασία της σωματικής άσκησης στην προστασία από την μόλυνση από τον SARS Cov2, στην πρόληψη και τη διαχείριση άλλων ασθενειών (π.χ.  καρδιαγγειακά , διαβήτης), αλλά και στην μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους?
  • Τι απαιτείται για την αποκατάσταση της υγείας και της λειτουργικότητας όσων έχουν νοσήσει με Covid-19?
  • Ποια είναι η συμβολή των κοινωνικών επιχειρήσεων στην υγιεινή διατροφή και την στήριξη των ευπαθών ομάδων στην πανδημία?

Πρόγραμμα

6.30 – 6.40:  Έναρξη εκδήλωσης

Κατσαρέλλος Δημήτρης: Γραμματέας του ΔΣ του Δικτύου Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής

6.40 – 7.40: Εισηγήσεις με θέμα: « Τρόπος Ζωής, Διατροφή και Υγεία στην Πανδημία »

Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας : ΜΜedSci, PhD, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος και διδάκτορας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διαιτολόγων

Δρ. Αδαμίδης Σωτήριος: ΜD, PhD, Πρόεδρος της ESoDiMeSO, Δ/ντής Α΄Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Αθηνών, μέλος του American Diabetes Association

Κα Οικονομίδου Δήμητρα: πτυχιούχος  φυσιοθεραπεύτρια Α-ΤΕΙ Αθήνας,Human TE.CA.R Specialist,διαχειρίστρια της ΙΚΕ: «Αθλητικό  Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο, Εργαστήριο  Ιατρικής και Αποκατάστασης» .

7.40- 8.00: Παρεμβάσεις

  • κα Δώρα Ντούλια: Πρόεδρος Δικτύου Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής
  • κα Πόλα Νικολάου: Πρόεδρος  ΚΟΙ.Σ.Π.Ε «ΕΥΖΕΙΝ» (εστιατόριο και catering ) και Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.)
  • Κα Αιμιλία Δούκα: Εκπρόσωπος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «ΣΧΕΔΙΑ» (έκδοση περιοδικού , εστιατόριο και catering)
  • κα Ελένη Πίτσα: Πρόεδρος Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Μεσοτόπου Λέσβου (παραγωγή και μεταποίηση ειδών διατροφής , εστιατόριο και catering)

8.00 – 9.00: Ερωτήσεις -τοποθετήσεις

Συντονισμός εκδήλωσης: κ. Κοσκοβόλης Σύρος, Αντιπρόεδρος ΔΑΣ

Τεχνική υποστήριξη: Χρήστος Τσιλίκης, μέλος ΔΣ ΔΑΣ

Για να συμμετέχετε κάντε κλικ πατώντας στο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/88166783885?pwd=U0hFNG80T1hJYVppUDdVc3ZQVDBrUT09

είτε εισάγοντας το Meeting ID: 881 6678 3885
και το Password: 106868

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live steaming  από την σελίδα f/b: @collaborativeterra.net

Πληροφορίες: Δημήτρης Κατσαρέλλος

Τηλ.:697-940-9175

Email: collaborativeterra.net@gmail.com

 

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες