Shedia

EN GR

26/02/2021 Το περιοδικό

Σεμινάριο ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας. «Η μυστική μου παπαρούνα»

Μπορεί να υπάρχει κάπου ένας "ψυχικός τόπος", αφανέρωτος ακόμη, που όταν τον ανακαλύψεις θα σου δώσει κίνητρο, ελπίδα, αγάπη, και χαρά για τη ζωή μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα, ο φόβος, η μοναξιά;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, καλούμαστε να αντέξουμε, να δώσουμε κουράγιο στον εαυτό και τους γύρω μας, και να ξαναδημιουργήσουμε τα δικά μας προσωπικά «φυλαχτά» που θα μας δώσουν δύναμη, ελπίδα και έμπνευση για να συνεχίσουμε.

Μέσα από αυτό το βιωματικό σεμινάριο σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούμε ώστε να μπορούμε να βλέπουμε και μέσα από τα μάτια της ψυχής. Έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια δική μας «σχεδία» που θα μας οδηγεί σε κρυμμένες ή αφανέρωτες ακόμα πηγές εμψύχωσης που διαθέτουμε.

Το εργαστήριο θα βασιστεί στο λογοτεχνικό απόσπασμα «Η Μυστική Παπαρούνα» από το βιβλίο η Ζωή εν Τάφω του Στρατή Μυριβήλη. Οι πλούσιοι και ισχυροί συμβολισμοί του κειμένου, θα αποτελέσουν το δικό μας φεγγαρόφωτο στην εξερεύνηση για προσωπικές συνειδητοποιήσεις και συνδέσεις με ό,τι μπορεί να ζωντανέψει και να δώσει χαρά στην ψυχή μας. Θα αξιοποιήσουμε εικόνες και μηνύματα του κειμένου και θα συνδυάσουμε μαζί με τη συζήτηση κι άλλους δημιουργικούς ψυχοθεραπευτικούς τρόπους, όπως η κίνηση, η δημιουργική γραφή, η ζωγραφική ώστε να εκφραστούμε ακόμη πιο αυθεντικά.

Λόγω του βιωματικού χαραχτήρα του σεμιναρίου οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής ή όποια άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με τη κα Βρέντζου :

Email: akrivivrentzou@gmail.com & Τ:6976834673

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Για να κατοχυρώσετε τη συμμετοχή σας, θα χρειαστεί να κάνετε την κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς, με την αιτιολογία «Σεμινάριο Βρέντζου» και να κρατήσετε το αποδεικτικό. Ωστόσο, πριν από αυτό επικοινωνήστε με τη κα Βρέντζου.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δικαιούχος: ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚΟ, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

IBAN: GR63 0110 1460 0000 1462 0666 454

SWIFT CODE (BIC): ETHNGRAA

EUROBANK

Δικαιούχος: ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚΟ, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

IBAN: GR80 0260 6300 0000 1020 1010 562

SWIFT CODE (BIC): ERBKGRAA

 

Συντονίστρια : Ακριβή Βρέντζου Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια. Έχει εργαστεί σε δομές υγείας και υποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους, ατομικά ή/και ομαδικά. Αξιοποιεί δημιουργικούς τρόπους έκφρασης που ενισχύουν την εσωτερική δύναμη και διαμορφώνουν θετικές για τη ζωή εμπειρίες.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες