Shedia

20 December 2021 Το περιοδικό

Τα γιορτινά μενού των δυο ρεβεγιόν

 
Το εορταστικό μενού τόσο την Παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς είναι στα 45€/άτομο και είναι φτιαγμένο με μεράκι από τον σεφ της «σχεδίας» Κώστα Λύκουρα και την ομάδα του. Μετά από εβδομάδες δοκιμών και συγκρίσεων, είμαστε έτοιμοι να σας το παρουσιάσουμε και να το απολαύσουμε μαζί στις 24/12 και στις 31/12. Τα διαφορετικά, αλλά εξίσου νόστιμα, μενού των δύο ρεβεγιόν μεριμνούν και για τους vegan επισκέπτες οι οποίοι δεν θα στερηθούν την γευστική θαλπωρή που τους αξίζει.
 
Τι θα φάμε, λοιπόν;
 
Την Παραμονή των Χριστουγέννων:
 
ΣΟΥΠΑ
 
Μανιταρόσουπα με κάστανα, μπρουσκέτα με καραμελωμένο κρεμμύδι και αέρα παρμεζάνας ή φυτικού τυριού
 
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ
 
Ρολάκια πέστροφας τυλιχτά με σολωμό και γαρίδες που σερβίρονται με δροσερά φύλλα σαλάτας, αβοκάντο, μαγιονέζα αγριοράπανου και βινεγκρέτ λεμονόχορτου
 
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
 
Αργοψημένη χοιρινή πανσέτα με σάλτσα Αγιωργίτικου κρασιού με μέλι και αστεροοειδή γλυκάνισο σερβιρισμένη με ντοφινουάζ κολοκύθας
 
ή
 
Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα ρολό με γέμιση κιμά, κάστανο, κουκουνάρι, σταφίδες και σάλτσα γλυκού κρασιού με σταφίδες, σερβίρεται με πατατούλες baby και λαχανάκια Βρυξελλών
 
VEGETARIAN/ VEGAN ΕΚΔΟΧΗ
 
Κάστανα στιφάδο που σερβίρονται με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και αφρό από κουνουπίδι
 
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
 
Μιλφέιγ γαλακτομπούρεκο με σάλτσα ρακόμελο και crumble μελομακάρονου, διαθέσιμο και σε vegan εκδοχή με φυτική κρέμα γαλακτομπούρεκου
 
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς:
 
ΣΟΥΠΑ
 
Βελουτέ σελινόριζας με αχλάδι, μουστάρδα dijon, καραμελωμένα καρύδια και αέρα παρμεζάνας
 
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ
 
Τερίνα ψητών λαχανικών με ανθότυρο, crumble παξιμαδιού, σερβίρεται με δροσερή σαλάτα και ψητά ντοματίνια
 
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
 
Αρνάκι σιγοψημένο με λεμονάτο ριζότο και σαφράν που σερβίρεται με σταμναγκάθι και αέρα λεμονιού
 
ή
 
Μυλοκόπι με σωτέ κολοκυθάκια, σάλτσα ντομάτας α λα σπετσιώτα και πουρέ σελινόριζας
 
VEGETARIAN/ VEGAN ΕΚΔΟΧΗ
 
Steak κουνουπιδιού μαριναρισμένο με πετιμέζι που σερβίρεται με κινόα και δροσερή σαλάτα σπανάκι ρόκα
 
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
 
Πάβλοβα με μους κάστανου.
 
 
 
 
 
Μια σειρά από δώρα «σχεδίαρτ» και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους συνδαιτυμόνες του εορταστικού τραπεζιού, ενώ μουσικές και μικρά κεράσματα από την κουζίνα και το μπαρ της «σχεδίας» θα συμπληρώσουν το σκηνικό.
 
Εάν ενδιαφέρεστε να κλείσετε τραπέζι για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, τηλεφωνήστε στο 210-33 16 849 ή στείλτε μήνυμα στο Facebook ή στο Instagram της «σχεδίας».
 
Σας περιμένουμε με χαρά!
 
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2
 
*Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής

comments powered byDisqus