Shedia

EN GR

19/04/2021 Το περιοδικό

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή: σχεδία αρτ/ upcycling»

 

Τετάρτη 21 Απριλίου & Τετάρτη 12 Μαΐου

17:30 - 18:30 

 

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» μας προσκαλεί να μάθουμε την αξία της δημιουργικής ανακύκλωσης μέσα από ένα εργαστήριο upcycling, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Sport For Athens. 

Στο εργαστήριο «σχεδία αρτ» θα γίνει μια πρακτική παρουσίαση για το πώς παλιά περιοδικά ή εφημερίδες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να μεταμορφωθούν σε προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, δίνοντας νέα ευκαιρία, νέα μορφή, νέα ζωή σε κάτι φαινομενικά άχρηστο, ένα «παλιό χαρτί». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της διαδικασίας της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling) από τους ίδιους τους ανθρώπους της «σχεδίας», που αποτελούν και την αρχική ομάδα ωφελούμενων του «σχεδία αρτ». Θα δουν λωρίδες χαρτιού να μεταμορφώνονται σε αντικείμενα τέχνης, με την ελπίδα ότι αυτή τους η συμμετοχή θα αποτελέσει την αφετηρία για τη συνέχιση της ενασχόλησής τους με τη μέθοδο της επαναχρησιμοποίησης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

 

To Sport for Athens, πρωτοβουλία του οποίου αποτελεί το εργαστήριο «σχεδία αρτ», είναι προϊόν σύμπραξης τριών διαφορετικών ομάδων της Αθήνας, στο πλαίσιο του co-Athens και του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής. Η Οργάνωση Γη, το περιοδικό «σχεδία» και το Syrian & Greek Youth Forum ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων που προωθεί τις αξίες του αθλητισμού όπως η ένταξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Katrin Kretschmer, συντονίστρια πρoγράμματος «σχεδία αρτ» και Christian Fabrion μέλος της ομάδας «σχεδία αρτ».

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Κάθε εργαστήριο θα έχει διαφορετικούς συμμετέχοντες με ελεύθερη συμμετοχή.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2130231220 ή στο info@shedia.gr

 

*Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Curing the Limbo» μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες