Shedia

EN GR

05/04/2016 Γκoλ στη Φτώχεια

Αθλητισμός για μια καλύτερη ζωή

Μπάλα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πετάνκ στο Ζάππειο, κλασικός αθλητισμός και τρέξιμο παντού, τώρα και μπάσκετ με τους «αστικούς μύθους» (Urban Legends) της FIBA. Η «σχεδία» αναπτύσσει διαρκώς νέες αθλητικές πρωτοβουλίες απευθυνόμενη σε εκείνους που είναι αποκλεισμένοι και από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός στην υπηρεσία του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Πριν ακόμα στεγνώσουν τα ρούχα μας από τον ιδρώτα και χωρίς ακόμα καλά καλά να έχουμε βάλει στην άκρη τα παπούτσια του τρεξίματος από την συμμετοχή μας στον Ημιμαραθώνιο, είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις και περιπέτειες. Ο Απρίλης έφερε μαζί την Άνοιξη και, ταυτόχρονα, οι αθλητικές δραστηριότητες της «σχεδίας» πληθαίνουν, γεγονός που μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους και αισιόδοξους.

Η Κυριακή, 10 Απριλίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων.

Στις 15:00, η ομάδα θα πατήσει το χορτάρι του γηπέδου των εγκαταστάσεων της Χ.Α.Ν.Θ. (την οποία ευχαριστούμε θερμώς για την υποστήριξη και την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων) για την πρώτη επίσημη προπόνησή της στη συμπρωτεύουσα. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για όλους, αφού ένας στόχος χρόνων –να επακταθεί αυτή η δράση του κοινωνικούη ποδοσφαίρου και στη Θεσσαλονίκη- γίνεται πραγματικότητα. Η Στέλλα, η Μαρία, ο Νίκος, ο Παναγιώτης (πωλητές της «σχεδίας» όλοι τους) που συμμετείχαν στις πρόσφατες αποστολές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας στα Παγκόσμια Κύπελλα Αστέγων του Σαντιάγκο και του Άμστερνταμ, αλλά και όλοι όσοι (εντός και εκτός «σχεδίας») με χαρά και γλυκιά ανυπομονησία περίμεναν την έναρξη των προπονήσεων στην Θεσσαλονίκη, θα συναντηθούν ξανά στο γήπεδο, εκεί όπου θα φιλοξενούνται σταθερά πλέον οι προπονήσεις της ομάδας μας για να βάλουν γκολ στη φτώχεια, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Η σύνθεση της ομάδας που συμμετείχε στο πρόσφατο τουρνουά "Γκολ στη Φτώχεια" (Δεκέμβριος 2015). 

Και από αυτή την παρέα, κάποια παιδιά (ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας ή ακόμη και ποδοσφαιρικού ταλέντου) θα πλαισιώσουν την αποστολή της Εθνικής Αστέγων που τον ερχόμενο Ιούλιο θα συμμετάσχει στο 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Γλασκώβη.

Την ίδια ακριβώς ώρα, στην Αθήνα, στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η εθνική αστέγων θα συναντηθεί σε φιλικό αγώνα με την ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ομίλου εταιρειών Brinks Hellas «Ηρακλής». Η ομάδα μας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των εργαζομένων του Σωματείου (τους οποίους επίσης, ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη) και το μεσημέρι της Κυριακής (όπως τις παλιές καλές ημέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου) θα σμίξουμε όλοι μαζί, θα φάμε και (ελπίζουμε) θα βάλουμε γκολ, μα πρωτίστως ενωμένοι θα στείλουμε το κοινό μας μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα γίνεται με προσκλήσεις που όσοι επιθυμούν να έρθουν θα προμηθεύονται από τις θύρες 9 και 10 του γηπέδου οι οποίες θα ανοίξουν ειδικά για να υποδεχθούν τους φίλους της πρωτοβουλίας και του αγνού αθλητισμού.

* Στη φωτό επάνω, η ομάδα υπό τις οδηγίες του προπονητή, Γιάννη Κώτσου. Τις Κυριακές δεν μιλάμε για συστήματα και εκτελέσεις φάουλ. Μιλάμε για αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμό. 

Τουρνουά πετάνκ

Η ερχόμενη Κυριακή, όμως, θα ξεκινήσει με μια άλλη δραστηριότητα. Η ομάδα πετάνκ της «σχεδίας» θα πάρει μέρος στο τουρνουά «ATTICA 1 – OPEN 5», στο οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά 10 ομάδες. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο, το οποίο έχει καταστεί πλέον η «φυσική έδρα» της παρέας μας και θα ξεκινήσει στις 09:30. Θα συμμετάσχουν επίσης οι ομάδες Πλάτωνας 1, Πλάτωνας 2, Μεταξουργείο, Λόφος Σκουζέ, Κολωνός, Μαρούσι, Πόρτο Ράφτη, Πειραιάς, Sky Flowers. Ο αθλητισμός μας φέρνει κοντά.

Ο Νίκος είναι ένας από τους αθλητές της ομάδας πετάνκ της "σχεδίας". Ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία. Αρκεί να το λέει η καρδιά!

 

Η αρχή όμως, θα γίνει, μεθαύριο, Πέμπτη 7 Απριλίου, με την πρώτη συγκέντρωση της υπό σύσταση ομάδας μπάσκετ της «σχεδίας»! Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 19:00 στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ της οδού Τσόχα (πίσω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) και ήδη οι παίκτες μας ανυπομονούν να φορτώσουν με τρίποντα και τα... διχτάκια του κοινωνικού αποκλεισμού. Η έμπειρη αθλήτρια Αφεντούλα Μαγαλιού αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας μας σε αυτά τα πρώτα της βήματα, ενώ ως πολύ... θαρραλέοι θα πέσουμε αμέσως στα βαθιά.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17 Απριλίου) η ομάδα μας θα κάνει και την παρθενική της εμφάνιση σε τουρνουά, αφού θα συμμετάσχει στο «3x3 URBAN LEGENDS endorsed by FIBA» που θα διεξαχθεί στα ανοιχτά γήπεδα του Γ.Σ ΑΡΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ στην πλατεία Πλυτά.

Η ομάδα των δημοσιογράφων για τον αγώνα «"Press-ing στο γυναικείο μπάσκετ για τη "σχεδία"». Μαζί και ο Παναγιώτης, πωλητής της "σχεδίας"

 

Όλοι οι συμμετέχοντες του τουρνουά «"Press-ing στο γυναικείο μπάσκετ για τη "σχεδία"». Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά.

 

Όλα αυτά, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για την στελέχωση της ομάδας «ειδικών αποστολών» που θα πάρει μέρος στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Ήδη οι πρώτες συμμετοχές έχουν δηλωθεί με τις πολύ πρώτες ενδείξεις να συγκλίνουν προς την καταγραφή νέου ρεκόρ συμμετοχών.

Πέρσι, με τα μπλουζάκια της «σχεδίας» και της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» είχαν τρέξει (τόσο στο μαραθώνιο όσο και στα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων) πάνω από 150.

Στο επόμενο τεύχος (Μάιος 2016, θα κυκλοφορήσει τη Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου) θα υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής των φίλων αναγνωστών και υποστηρικτών. Αν, από την άλλη, κάποιοι δεν μπορούν να περιμένουν, μπορούν να κλείσουν θέσει από τώρα (οι εγγραφές έχουν ανοίξει) επικοινωνώντας με το 213 0231220 ή το info@shedia.gr

Και θα έχουμε και συνέχεια.

Καλούς αγώνες!

 

Η ομάδα "ειδικών αποστολών" προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας (Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016). Οι εγγραφές για κρατήσεις θέσεων ξεκίνησαν. 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες