Shedia

EN GR

03/09/2015 Το περιοδικό

«Να τους πεις να μην το βάζουν κάτω»

Το ηλεκτρονικό σημείωμα με τα νέα της ημέρας από το μικρό μας γραφείο στη Θεσσαλονίκη, χθες έφτασε νωρίτερα απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Η Τερέζα δεν μπορούσε να περιμένει.
 
«Γεια σας!
Δεν άντεχα να περιμένω μέχρι το απογευματινό mail. Eίμαι πολύ συγκινημένη.
Μόλις έφυγε απ' το γραφείο ο Αλέξανδρος Κ. (παλιός πωλητής).
Ήρθε να μας επισκεφτεί και να μας πει τα ευχάριστα νέα του.
Φεύγει για Λονδίνο, όπου θα δουλέψει σ' ένα εστιατόριο (στη μητέρα του δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα... ήρθε να το πει πρώτα σ' εμάς!)
Έφερε ένα κουτί με γλυκά για τους πωλητές και τους έγραψε και το σημείωμα που σου έχω επισυνάψει. "Να τους πεις να μην το βάζουν κάτω", μου είπε...
Άφησε τα στοιχεία του και υποσχέθηκε να μας κρατάει ενήμερους και να έρχεται να μας βλέπει όταν θα είναι στην Ελλάδα».
 
«Η ταπεινότητα, το μεράκι και ο τίμιος αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που δίνουμε επιβάλλεται να συνεχιστεί με χαμόγελο, αισιοδοξία και περηφάνια», παροτρύνει στο μήνυμά του ο Αλέξανδρος, που σε λίγες μέρες θα είναι κάτοικος εξωτερικού.
 
Η χαρά, όμως, χθες ήταν διπλή. Την ώρα που έφτανε το σημείωμα από τη Θεσσαλονίκη με τα χαρούμενα νέα για τον Αλέξανδρο, ένας άλλος άνθρωπος της «σχεδίας», ο Στέλιος Μ. μας ανακοίνωνε κατασυγκινημένος ότι φεύγει επειδή βρήκε δουλειά, ως νοσηλευτής. Στην Αγγλία και αυτός, σε μια κλινική στο Χόρσαμ! «Οχτώ χρόνια έψαχνα, ρε γαμώτ’...» το παράπονό του στην άκρη της ανακούφισης και της δικαίωσης ενός μεγάλου αγώνα. Και έσπρωχνε μπροστά μας το κουτί με τα παστάκια που έφερε για να μας κεράσει, χαμογελώντας με όλη τη σεμνότητα της γης στολίδι γύρω από τα μάτια του.
Όσοι παρακολούθησαν το πρότζεκτ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών «Χ Apartments» τον περασμένο Μάιο ή το πρότζεκτ «Στη Μέση του Δρόμου» κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών, θα είχαν την τύχη να γνωριστούν μαζί του, καθώς ο Στέλιος ήταν ένας από τους ανθρώπους της «σχεδίας» που συμμετείχαν και στα δύο.
 
Αλέξανδρέ μας, Στέλιο μας, καλή τύχη.

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες