Shedia

EN GR

22/12/2015 Γκoλ στη Φτώχεια

Ποδοσφαιρικό τουρνουά αλληλεγγύης και ενημέρωσης «Γκολ στη Φτώχεια» 2015

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων και οι άνθρωποι του Τύπου και των ΜΜΕ προετοιμάζονται για 6η συνεχή χρονιά για έναν ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης και αγάπης.

 

Το ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Γκολ στη Φτώχεια" που συνδιοργανώνουν το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία» και η Ελληνική Ποδορφαιρική Ομάδα Αστέγων, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ΒΗΜΑ FM– ΝΕΑ, ANT1 και η ομάδα των Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα διεξαχθεί την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 στις 14:00 μ.μ., στο Δημοτικό Στάδιο Α. Λιοσίων και με στόχο την ενίσχυση της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια».

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, αλλά και πολύτιμο κοινωνικό εργαλείο. Και την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, θα φορέσει και πάλι τα «καλά του».

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, οι ομάδες θα παραταχθούν στο γήπεδο με αποστολή μία και μόνο: Να φορτώσουν με γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού και να στείλουν το μήνυμα κατά της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, του ρατσισμού και των εξαρτήσεων.

Στόχος και αυτή τη χρονιά είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αναδειχθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και να απλώσουμε ένα χέρι βοηθείας σε εκείνους που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον. Οι τέσσερις ομάδες είναι έτοιμες και δηλώνουν αποφασισμένες να διεκδικήσουν το «τρόπαιο». Η υπόσχεση που δόθηκε είναι μία: Τα γκολ θα πέσουν βροχή!

Για όλους εκείνους και εκείνες που ενδιαφέρονται να είναι εκεί, δεν έχει οριστεί τιμή εισιτηρίου. Θα υπάρχουν ειδικά κουτιά στην είσοδο του γηπέδου, όπου όποιος δύναται και επιθυμεί μπορεί να καταθέσει την όποια προσφορά του, καθώς και υλικό για τους αστέγους, όπως είδη ρουχισμού, κουβέρτες κλπ.

Τα έσοδα και τα υλικά που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν για την ενίσχυση της καμπάνιας "Γκολ στη Φτώχεια".

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων χαρακτηρίστηκε ως «Συμβολο Ελπίδας» σε ντοκιμαντέρ που της αφιέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), ενώ συμπεριελήφθη στις τρεις κορυφαίες κοινωνικές πρωτοβουλίες που πλανήτη, για τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιεί το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό εργαλείο.

Η ελληνική ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά το 2007 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη, έναν πολύ σπουδαίο ποδοσφαιρικό και πρωτίστως κοινωνικό θεσμό και έκτοτε παίρνει μέρος ανελλιπώς μέχρι και το πρόσφατο 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12-19 Σεπτεμβρίου 2015 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας,

Η ελληνική ομάδα επέστρεψε έχοντας στις βαλίτσες της δύο τρόπαια: ένα αγωνιστικό, όπου κατέκτησε το INSP Trophy, το κύπελλο στην κατηγορία της που απονέμεται από το Διεθνές Δίκτυο Περιοδικών Δρόμου και ένα ηθικό, καθώς της απενεμήθει το Βραβείο Fair Play, το Κύπελλο Ήθους που είναι πάντα ο βασικός στόχος μας.

Η ομάδα μας, μάλιστα, είναι η μόνη που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο δύο φορές στις εννέα μέχρι σήμερα, γεγονός που μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες να διευρύνουμε αυτό το παγκόσμιο κοινωνικό πρότζεκτ που στόχο έχει να ενεργοποιήσει τους αθλητές και να τους δώσει ένα ακόμα κίνητρο να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Σημειώνεται ότι οι προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων συνεχίζονται και τη φετινή χρονιά, στο πάντα φιλόξενο γήπεδο του Ρουφ, ένα γήπεδο που παραχωρείται από το Δήμο Αθηναίων, και έχει καταστεί κάτι σαν την «φυσική έδρα», το «σπίτι» καλύτερα, της ομάδας των αστέγων. Οι προπονήσεις είναι ανοιχτές και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι (αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιών).

Σας περιμένουμε όλους για να σκοράρουμε για μία ακόμα χρονιά κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Περιοδικό Δρόμου "σχεδία"

Φράγκων 24, 546 25 Θεσσαλονίκη

Φαβιέρου 24-26, 104 38 Αθήνα

Τ: 2313 013605, 213 0231220

www.shedia.gr

info@shedia.gr

f: shedia.streetaper

tw: _shedia


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες