Shedia

EN GR

17/12/2014 Γκoλ στη Φτώχεια

Ελληνική Ομάδα Αστέγων και ΠΑΟ τιμούν την «Ανακωχή των Χριστουγέννων»

Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες που αναδείχθηκαν μέσα από τις φλόγες του Πολέμου θα τιμήσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων, που αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση της Βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν η νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, όταν εν μέσω των φονικών μαχών του Δυτικού Μετώπου, οι αντίπαλοι στρατιώτες αποφάσισαν να αφήσουν για ένα βράδυ τα όπλα στην άκρη και, κλωτσώντας μια αυτοσχέδια μπάλα, έστειλαν το μήνυμα ύπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών. Η νύχτα αυτή, που αποτελείμία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην Παγκόσμια Ιστορία, έμεινε γνωστή ως «Η ανακωχή των Χριστουγέννων».

Η Βρετανία, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα τιμήσειτην «ανακωχή των Χριστουγέννων» με μια σειρά από παράλληλες ποδοσφαιρικές δράσεις σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας αυτά τα ίδια και πάντα διαχρονικά μηνύματα της συμφιλίωσης, της ειρήνης, του αθλητισμού και της αλληλεγγύης.

Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟ στο Κορωπί, στις 13.00, όπου θα συμμετάσχει η ομάδα του «τριφυλλιού», είναι προσκεκλημένη και η Ελληνική Ομάδα Αστέγων. Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και, γιατί όχι, να ανταλλάξουν πάσες και μαζί μηνύματα κατά τις φτώχειας, του ρατσισμού και των διακρίσεων, τιμώντας, παράλληλα, ένα πολύ σπουδαίο ιστορικό γεγονός.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες