Shedia

EN GR

27/02/2013

Οι αναγνώστες γράφουν

Παρθενικό ταξίδι
 
Κάτι είχαμε ακούσει και, ως εκ τούτου, κάτι περιμέναμε, αλλά ομολογούμε πως αιφνιδιαστήκαμε! Με το που «έσκασε» το νέο στο διαδίκτυο ότι η «Σχεδία» ετοιμάζεται για το παρθενικό της ταξίδι στα εκδοτικά και κοινωνικά νερά του τόπου, η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από θεαματική (sic). Δεκάδες μηνύματα. Η δύναμη των social media, στην πράξη. Ευχές και συμβουλές τα περισσότερα. Ευχαριστούμε. 
 
Καλοτάξιδη
 
Καλοτάξιδη λοιπόν η "Σχεδία"! Μια φρέσκια ιδέα σ’ ένα περιβάλλον που παλιώνει. Μας αρέσει που υπάρχει αυτή η απευθείας επαφή με τον πωλητή, μας αρέσει που και ο πωλητής είναι άμεσα ωφελημένος από αυτό το πάρε-δώσε. Εκείνος κάνει ένα βήμα να έρθει πιο κοντά στη ζωή κι εμείς παίρνουμε κάτι ωραίο κι ενδιαφέρον στα χέρια μας. Σημαντικό επίσης το ότι το περιοδικό έχει χρώμα, ζωντάνια και δε βγάζει μιζέρια. Αρκετά µμε τη μιζέρια και τη σκέτη διαμαρτυρία, η διαμαρτυρία θέλει και µμια πρόταση για το μετά, όπως και η σχεδία χρειάζεται μια στεριά για να κατέβουν οι ναυαγοί. Εύχομαι η δικιά σας να τη βρει!
 
Ιωάννης Κατρής
 
Homo-katanaloticus
 
Όλοι αναρωτιούνται πως θα βγούμε από τη σημερινή κατάσταση και θα μπορέσουμε να δούμε λίγο φως μπροστά μας. Πέρα όμως από μέτρα, αριθμούς και οικονομικούς δείκτες, μήπως η λύση είναι να σταματήσουμε επιτέλους να ψάχνουµε για τους ηγέτες που θα μας σώσουν και τα κόμματα που θα τα φτιάξουν όλα; 
 
Μήπως να εγκαταλείψουμε το μοντέλο του homo-katanaloticus και να σταματήσουμε να έχουμε την TV ως προέκταση του εγκεφάλου μας; 
 
Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να γίνουμε πολίτες και όχι πελάτες; Πολίτης σημαίνει συμμετέχω στα κοινά, συν-αποφασίζω και ελέγχω την εφαρμογή των αποφάσεων, παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου δηλαδή, μαζί με όλους τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα με έμφαση στην αλληλεγγύη, η συμμετοχή κι η αλληλεγγύη είναι τα όπλα µας απέναντι στους επαγγελματίες σωτήρες-πολιτικούς. 
 
Ας καταλάβουμε ότι ο κόσμος δεν αρχίζει και τελειώνει στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας, δεν είμαστε και δεν μπορούμε να είμαστε ο καθένας μόνος του.
Κατερίνα Βαλβή
 
Συνήγορος τίνος;
 
Ο (πρώην) συνήγορος (;) του πολίτη ασχολείται µμε το να κυνηγάει τους µετανάστες, τους μικροπωλητές, τους αγανακτισμένους του Συντάγματος κ.ο.κ. Επίσης έχει θέσει ως μέγα στόχο της ζωής του να φτιάξει νόμο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή, αν ήταν συνήγορος των αρχών και όχι του πολίτη τι άλλο θα έκανε; Κι επιτέλους, θ’ ασχοληθεί κάποιος σοβαρά μ’ αυτή την πόλη;
Μαρία Τζαβέλα
 
SMS
 
Διαβάζω το «The Big Issue» εδώ και χρόνια. Πάντα σκεφτόμουν πως ένα περιοδικό δρόμου λείπει από την Ελλάδα. Ήρθατε την κατάλληλη στιγμή για να ρίξετε την «Σχεδία» στα εκδοτικά πελάγη. 
Γ. Π. 
 
Συγχαρητήρια! Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όντας φοιτητής στο Λονδίνο, πουλούσα το «The Big Issue» για να συµπληρώσω το πενιχρό μου χαρτζιλίκι. 
Πέτρος Δ.
 
Καλή αρχή στη προσπάθειά σας και αέρα στα πανιά σας! Ελπίζω να βγείτε δυνατά όπως υπόσχεστε. Η κοινωνία χρειάζεται ένα αξιόλογο περιοδικό δρόμου. Καλό κουράγιο σε όλους μας. 
Πόπη Νικολάου
 
Έµαθα ότι βγαίνετε από το facebook! Κοινότυπο ίσως ακουστεί, αλλά με τη «Σχεδία» συμπληρώνεται ένα κενό που υπήρχε στον Τύπο. Μακάρι η «Σχεδία» να ταξιδέψει σύντομα σε όλη την Ελλάδα. 
Δήµητρα Κυριακού
 
Λίγο ακόμη και θα ξεχνούσαµε την αισιόδοξη πλευρά της καθημερινότητάς µας. Επιβάτες στη «Σχεδία» και εμείς, τραβάμε κουπί για καλύτερες μέρες. 
Γιάννης Μέλλιος
 
Περιμένω το πρώτο τεύχος! Ελπίζω να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα. Να έρθετε κοντά στον κόσμο και αυτός θα ανταποκριθεί. Καλή αρχή και καλά ταξίδια...
Φώτος Αραπάκης
 

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ