Shedia

EN GR

26/03/2014

Η σεζόν ξεκίνησε! του Γιώργου Αράπογλου

Κάνουμε γιόγκα, χαιρετάμε τον ήλιο και ετοιμαζόμαστε --από τώρα!-- για τον «αυθεντικό Μαραθώνιο» της Αθήνας. 
 
Η αλήθεια είναι ότι ο Μάρτης μάς άνοιξε την όρεξη και, πλέον, έχουν μπει οι στόχοι (αλλά και τα θεμέλια) για να απαντήσουμε και στις επόμενες… προκλήσεις.
 
Στις 4 του Μάη, θα πραγματοποιηθεί ο  3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, και βεβαίως(!) θα είμαστε εκεί.  Ήδη μαζεύουμε… υπογραφές από γνωστούς και άγνωστους φίλους για να τρέξουμε στους δρόμους της αγαπημένης πόλης, ως παρέα, ως «σχεδία» και ως «ομάς ειδικών αποστολών».
 
Για τους αμύητους, αυτή είναι η επίσημη ονομασία της παρέας που ξεκίνησε το 2007 με το Μαραθώνιο της Αλοννήσου με σκοπό να δώσει νόημα στο… τρέξιμο. Μια ολιγομελής παρέα, το Μάη του 2007 (η Γκάμπι, ο Γιάννης, ο Νίκος και ο Χρήστος), είχε συμμετάσχει στο Μαραθώνιο του πανέμορφου νησιού των Σποράδων με στόχο να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού, αλλά και να συγκεντρώσει, κατά μήκος της διαδρομής, δωρεές και προσφορές φίλων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
 
Από τότε, έγινε παράδοση. Η παρέα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και συνεχίζει το τρέξιμο.   
 
Σήμερα, η «ομάδα ειδικών αποστολών» προετοιμάζεται για τον Ημιμαραθώνιο του Μάη, αλλά και πάλι έχει στραμμένο το βλέμμα στο Νοέμβρη και τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η συμμετοχή μας στη μεγάλη αυτή αθλητική και κοινωνική γιορτή θα έχει στόχο την άθληση, βεβαίως, αλλά και τη συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, Οκτώβριος 2014, Χιλή)
 
 
Γιόγκα και τρέξιμο
 
Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, η αρχή της… αγωνιστικής σεζόν έγινε την Κυριακή 9 Μαρτίου, όταν, μαζί με τον «Άλλο άνθρωπο», συμμετείχαμε στο Μαραθώνιο «Χαιρετισμού στον Ήλιο» που πραγματοποιήθηκε στο Yoga House Studio. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι έγιναν «σπόνσορές» μας, προσφέροντας χρήματα για κάθε χαιρετισμό που καταφέρναμε να ολοκληρώσουμε (κάθε χαιρετισμός περιλαμβάνει δώδεκα στάσεις yoga). 
 
Τα καταφέραμε καλά, και για επιβράβευση, μαζί με την «Κοινωνική Κουζίνα», μαγειρέψαμε και φάγαμε όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι, σε ένα ανοιχτό τραπέζι που συμπεριέλαβε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 
 
Το επόμενο  ραντεβού ήταν την Κυριακή 16 Μαρτίου στο στίβο του Καλλιμάρμαρου, όπου... κατάπιαμε πολλά μίλια (Άγγλοι γαρ…), στο πλαίσιο του «Sport Relief Mile 2014», τον καθιερωμένο Διεθνή Φιλανθρωπικό Μαραθώνιο που διοργανώνει η βρετανική πρεσβεία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση οργανισμών που προσφέρουν κοινωνικό έργο.
 
Το «Sport Relief» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής διοργάνωσης «Comic Relief», που έχει παρουσία στη Μ. Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετέχουν στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται σε ολόκληρη τη βρετανική νήσο, τρέχοντας ή περπατώντας  1, 3 ή 6 μίλια. 
 
Ο φετινός αγώνας στην Αθήνα ήταν αφιερωμένος στη «σχεδία» μας. Ο καθένας έκανε μια προσωπική δωρεά, με ποσό της επιλογής του, προκειμένου να τρέξει ή να περπατήσει το ένα μίλι (1,6 χλμ) της διαδρομής.
 
Συνολικά, 132 άτομα συμπολίτες μας, ενθαρρυμένοι και από τον καλό κυριακάτικο καιρό, ανέβηκαν στο λόφο του Αρδηττού και έτρεξαν μαζί μας πάρα πολλά μίλια, συνεισφέροντας ό,τι μπορούσε και ήθελε ο καθένας για την υποστήριξη της «σχεδίας» και την περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεών της. Συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.008,85 ευρώ! Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας  των αστέγων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των δρομέων ήταν και πέντε άνθρωποι-πωλητές της «σχεδίας». Η Ματίνα, ο Παναγιώτης, η Ιουλία, η Φωτεινή, ο Γιάννης και η Μπέσσυ έτρεξαν, χάρηκαν. Όπως όλοι μας.
 
 
Ελάτε να τρέξουμε! 
 
Όπως σε κάθε αντίστοιχη διοργάνωση, η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» έχει εξασφαλίσει για τους φίλους της θέσεις και στους δύο αγώνες (Ημιμαραθώνιος και 5 χιλιόμετρα). Όποιος θέλει να τρέξει μαζί μας ας επικοινωνήσει με τα γραφεία μας (213  0231220, info@shedia.gr). Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρω (τα 15 για την εγγραφή στο «βασικό πακέτο» του ΣΕΓΑΣ και τα 5 για ένα μπλουζάκι της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια») για το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου και 15 ευρώ (τα 10 για την εγγραφή στο «βασικό πακέτο» του ΣΕΓΑΣ και τα 5 για ένα μπλουζάκι της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια») για το αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν σταλεί το αργότερο ώς τη Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου. Με όλους τους συμμετέχοντες θα επιχειρήσουμε να οργανωθεί μια κοινή προπόνηση για να γνωριστούμε τρέχοντας. Δεν είναι ο αγώνας, είναι μια ολόκληρη κοινωνική διαδικασία. 
Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει η εγγραφή των φίλων της «σχεδίας» που θέλουν να αντιμετωπίσουμε παρέα τη μέγιστη πρόκληση για κάθε αθλητή (επαγγελματία ή ερασιτέχνη) που του αρέσει ο δρόμος και το τρέξιμο: Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο «αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας». Οι φίλοι που ενδιαφέρονται να τρέξουν με τη «σχεδία» και την «Εθνική Αστέγων» μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τώρα. Όπως κάθε χρόνο, θα προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, αποκλειστικός στόχων των οποίων είναι να μας φέρουν όλους πιο κοντά. Μεταξύ αυτών, είναι το φημισμένο πια(!) πάρτι με μακαρόνια («pasta party»),  θα πραγματοποιηθεί (για έβδομη συνεχή χρονιά !)λίγες μέρες πριν από τον μεγάλο Μαραθώνιο της Αθήνας. Περισσότερα  στην ιστοσελίδα μας (www.shedia.gr) και στο facebook (shedia.streetpapeer). 

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ