Shedia

EN GR

01/11/2014

Αστικοί µύθοι

Να επιστρέψουν οι γάµοι στον τόπο που γεννήθηκαν
 
Δύο άνθρωποι της βιοπάλης ενώθηκαν µε τα δεσµά του γάµου, επιβεβαιώνοντας ότι η αγάπη κρίση δεν κοιτά. 
 
του Άγγελου Τσέκερη
σκίτσα: Δηµήτρης Κορδαλής
 
Mε σεµνότητα και διακριτικότητα, πριν από µερικές µέρες, δύο νέα παιδιά ένωσαν τις ζωές τους. Πρόκειται για την ασκούµενη δικηγόρο Αµάλ Αλαµουντίν και τον άνεργο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος εργάζεται περιστασιακά ως ταχυδακτυλου-ργός σε παιδικά πάρτι. 
 
Ο γάµος έγινε σε στενό κύκλο, σε µια µικρή επαρχιακή πόλη της Ιταλίας. Ανάµεσα στους λίγους φίλους και συγγενείς που παρευρέθηκαν, ήταν ο δόγης της Βενετίας, πέντε αναγεννησιακοί ζωγράφοι, ογδοντα-µελής αντιπροσωπεία από το Βατικανό σε επίπεδο καρδιναλίων, εκατόν σαράντα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, τετρακόσια φωτογραφικά πρακτορεία, ο έξαρχος της Ραβέννας, η δυναστεία των Βουρβόνων, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η Βασιλική Μετατρούλλου, η 4η Σταυροφορία και το µισό Χόλιγουντ. Την τελετή παρακολούθησε και πλήθος κόσµου, ενώ σµήνος από γόνδολες υπερίπτατο καθ’ όλη τη διάρκεια του γάµου σε φαντασµαγορικούς σχηµατισµούς. 
 
Είχε προηγηθεί διήµερο µπάτσελορ πάρτι, στο οποίο από την παρέα του γαµπρού καταναλώθηκαν δύο τάνκερ σαµπάνια, εκατόν εβδοµήντα καµπαρετζούδες, µια πυροβολαρχία βεγγαλικά, ενώ –κάποια στιγµή που η κατάσταση ξέφυγε– ένα τµήµα της πόλης βυθίστηκε τέσσερις πόντους. Ανάλογα διασκέδασε και η παρέα της νύφης, αφού προηγουµένως έστρωσε µε τον παραδοσιακό τρόπο το γαµήλιο κρεβάτι, το οποίο ήταν τετραώροφο, νεοκλασικού τύπου, µε εσωτερική αυλή, roof garden και αίθουσα µπιλιάρδου.   
 
Μέχρι την Τεργέστη
 
Η τελετή έγινε στο τριακοσίων πενήντα αστέρων ξενοδοχείο «Vaziodutse Tistolitou», ένα παλάτι του 16ου αιώνα που ανακαινίστηκε πρόπερσι, ώστε να αποµακρυνθούν οι σκελετοί από τα υπόγεια και να ηχοµονωθεί η αίθουσα βασανιστηρίων. Η διαµονή σε µία από τις πολυτελείς του σουίτες κοστίζει το µισό ΑΕΠ µιας µικρής αφρικανικής χώρας την ηµέρα, µε το πρωινό να συµπεριλαµβάνεται στην τιµή. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν έµεινε εκεί. Για τη διαµονή του προτίµησε το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Fanfara», δυναµικότητας 350 κλινών, το οποίο είχε κλείσει ολόκληρο, µαζί µε άλλα τέσσερα γειτονικά, για να έχει την άνεσή του. Προληπτικώς πάντως, και επειδή η Βενετία είναι αυτή την εποχή γεµάτη τουρίστες, είχαν φέρει µαζί τους και ένα µεσαίο ξενοδοχείο µερικών αστέρων από το Νιου Τζέρσεϊ, µήπως και τους χρειαστεί. Οι υπόλοιποι καλεσµένοι διέµειναν δύο κανάλια πιο πέρα, στο «Venice Hlidamboyras», γνωστό για τους δεκατέσσερις δόγηδες που εκτίθενται ταριχευµένοι στην αίθουσα φαγητού. 
 
Το περιβάλλον ήταν ροµαντικό. Ο χώρος ήταν διακοσµηµένος µε λευκά τριαντάφυλλα τακτοποιηµένα σε µικρούς λόφους, διακριτικά σαραντάµετρα σιντριβάνια, παγώνια και εξηµερωµένες λευκές τίγρεις, ενώ µουσική δωµατίου έπαιζε η φιλαρµονική της Φιλαδέλφειας, ενισχυµένη για την περίσταση µε µερικές µικρότερες. Την τελετή µετέδωσε ο Αλέξης Κωστάλας, για τις ανάγκες του οποίου είχε στηθεί ένα παγοδρόµιο ολυµπιακών προδιαγραφών, µε ενσωµατωµένο παγκόσµιο πρωτάθληµα καλλιτεχνικού πατινάζ. 
 
Ο γαµπρός είπε το «I do» στις 8 το βράδυ ακριβώς, ώρα για την οποία είχε προγραµµατιστεί ένας µικρός τοπικός σεισµός, που έγινε αισθητός µέχρι την Τεργέστη. Ακολούθησε η κοπή της τριαξονικής τούρτας και το γεύµα –γιγάντιο καλαµάρι Καλιφόρνιας παραγεµισµένο µε κουκουνάρι σεκόγιας τετρακοσίων χρόνων και φιλέτο τέρατος ΛοχΝες µε σος από γάλα γιέτι Ιµαλαΐων– το οποίο σέρβιραν ειδικά εκπαιδευµένοι πιγκουίνοι ελευθέρας βοσκής, µε σµόκιν Αρµάνι. Το δώρο του γαµπρού προς τη νύφη ήταν ένα κοµψό οκτάκιλο διαµαντένιο περιδέραιο, µαζί µε το σύστηµα συναγερµού και το προσωπικό φύλαξης, ενώ η Αµάλ χάρισε στον Τζορτζ έναν γλυκύτατο αλιγάτορα συντροφιάς. Οι νεόνυµφοι αναχώρησαν αµέσως από τη Βενετία για ένα ολιγοήµερο ταξίδι του µέλιτος στις γραφικές Σεϋχέλλες, οι οποίες αναθεώρησαν εκτάκτως προς τα πάνω τον προϋπολογισµό τους, προβλέποντας ανάπτυξη 38% για το τελευταίο τρίµηνο του 2014 και πλεόνασµα της τάξης του 18% του ΑΕΠ. 
 
 
Η Αθήνα υποψήφια
 
Εκεί πέρασαν ήσυχα τις διακοπές τους, για να επιστρέψουν στο νέο τους σπίτι, έναν µεσαιωνικό πύργο στην Ελβετία, µε σαρανταοχτώ πτέρυγες, εκατόν είκοσι τζάκια, εφτακόσιες πανοπλίες, χίλια πεντακόσια κάδρα µασίφ µε πορτρέτα προγόνων, ειδική αίθουσα για την υπογραφή συνθηκών και µια
ιδιόκτητη λίµνη µε γελάδες να βόσκουν στην όχθη. Ήταν ο δεύτερος γάµος του Κλούνεϊ, ενώ για τον τρίτο έχουν καταθέσει υποψηφιότητα έξι πόλεις, η Αθήνα, η Αγία Πετρούπολη, η Καµπέρα, το Δελχί, το Σάο Πάολο και το Μπακού. Το σύνθηµα της ελληνικής υποψηφιότητας είναι «να επιστρέψουν οι γάµοι του Τζορτζ Κλούνεϊ στη χώρα που γεννήθηκαν».