Shedia

EN GR

02/04/2018 Γκoλ στη Φτώχεια

Ένα παιχνίδι για μια καλύτερη ζωή

"Γιατί μας προσκαλούν σε τουρνουά; Γιατί μαζευόμαστε εδώ κάθε Κυριακή;" Είναι δύο ερωτήσεις με τις οποίες συχνά-πυκνά θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας των Αστέγων, στο Ρουφ και στη ΧΑΝΘ. Με αυτές τις ερωτήσεις ξεκινήσαμε την προπόνηση και την περασμένη Κυριακή. Πάντα, ή σχεδόν πάντα, πριν ξεχυθούμε στο χορτάρι, θα πούμε δυο κουβέντες. Θα πειράξουμε τον Θανάση για τα "άχαστα" που χάνει, θα ζητήσουμε από τον Άλεξ να μας διηγηθεί πώς περπάτησε από τα σύνορα του Ιράν στα παράλια της Τουρκίας, τους λαθρέμπορους ψυχών, το πέρασμα στη Σάμο, θα εκθέσουμε τον Τζορτζ που εδώ και μήνες μας έχει υποσχεθεί ότι θα μας μαγειρέψει ρύζι με μπανάνες, το αγαπημένο του φαγητό, στο Καμερούν, την άλλη πατρίδα του.
 
"Γιατί μας προσκάλεσαν να πάμε να παίξουμε με την ιστορική Νίκη Βόλου, τη Μεγάλη Δευτέρα;" ετέθη για μια ακόμη φορά το ερώτημα στην ομήγυρη και την περασμένη εβδομάδα.
Μήπως, τα ερωτήματα συνεχίστηκαν, δεν μας καλούν για το ποδοσφαιρικό μας ταλέντο; Δεν μας καλούν επειδή θέλουν έναν "γερό" ποδοσφαιρικό αντίπαλο να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, μήτε για τις μπαλιές ακριβείς του Θεοτόκη, μήτε για την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Αλέξανδρου.
 
Μήπως η πρόσκληση είναι μια κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα που δίνετε για μια καλύτερη ζωή; Μήπως, επίσης, με την αξιοπρέπειά σας είσαστε εσείς ένα φωτεινό παράδειγμα; Μέσα από τους δικούς σας αγώνες, τον τρόπο σας, την επιμονή σας, δίνετε δύναμη και στους άλλους, στην υπόλοιπη κοινωνία; Ένα μάθημα ζωής. Δεν τα παρατάμε ποτέ.
 
Αυτά συζητούσαμε την περασμένη εβδομάδα, αυτά θα συζητήσουμε και σήμερα, σε λίγη ώρα, στο καθιερωμένο ραντεβού μας στο Ρουφ. Δεν θα μιλήσουμε για συστήματα, 4-4-2 και 4-5-1. Θα μιλήσουμε για αγάπη, για αλληλεγγύη, τις προκλήσεις μου που αντιμετωπίζουμε έξω από τις τέσσερις γραμμές που ορίζουν ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Θα αποχαιρετήσουμε τα παιδιά, που, λίγο πριν τις 23:00, θα μπουν στο τρένο για το Βόλο, για να χαρούν το αυριανό φιλικό (τι άλλο θα μπορούσε να ήταν;) με τη Νίκη Βόλου. Θα παίξουμε όλοι μπάλα, θα χαρούμε, κατά το καθιερωμένο "οικογενειακό δίτερμα". Και βέβαια, θα πειράξουμε, δίχως έλεος, τον Τζορτζ που ακόμη δεν μας έχει μαγειρέψει ρύζι με μπανάνες.
 
Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.
 
ΥΓ. Μεγάλη Δευτέρα, (στις 16:00), στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, η ομάδα της Εθνικής Αστέγων θα φιλοξενηθεί από εκείνη της Νίκης Βόλου σε έναν αγώνα όπου η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα συναντά την κοινωνική προσφορά, καθώς σκοπός του δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση των στόχων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΕΕΕΚ Βόλου. 
Η διοργάνωση του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανήκει στην La petite Cantine Project Drinks Coffee & Food Κοιν. Σ. Επ.
 
«Ο Αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, να εμπνεύσει, να δώσει κίνητρο και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους, να ενώσει τους ανθρώπους», είναι το μότο των διοργανωτών.
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες