Shedia

EN GR

13/05/2014 Το περιοδικό

Σχεδία σε ρυθμούς ροκ, όπερας και κλαρίνου!

Το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαϊου (στις 19:30), στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η όπερα θα συναντήσει το κλαρίνο και μαζί θα σμίξουν με όλες τις μουσικές και την αγάπη του κόσμου. Είναι η μέρα της συναυλίας του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Batala, Σπύρος Γραμμένος, Duo Fina, Encardia, Gadjo Dilo, Locomondo, Μίλτος Πασχαλίδης, Μάρθα Φριντζήλα, Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης επί σκηνής, θα δώσουν το ρυθμό, ενώνοντας τη μουσική με τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης.
 
«Αν μία συνάντηση ανθρώπων μπορεί να γίνει και συνάντηση αξιών, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ακόμη...», δηλώνουν αποφασιστικά οι Encardia.
 
«Η αλληλεγγύη είναι προαπαιτούμενο, είναι αναγκαία συνθήκη, σαφώς δεν επαρκεί από μόνη της, αλλά είναι αναγκαία. Ελπίζω η ενεργοποίηση των καλλιτεχνών να ευαισθητοποιήσει και τους πολίτες προς την κατεύθυνση της προσφοράς», συμπληρώνει ο Μίλτος Πασχαλίδης.
 
«Είναι πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν και δυστυχούν. Ο καθένας σκέφτεται πώς να ζήσει. Σίγουρα, η κινητοποίηση των καλλιτεχνών, και μάλιστα η συγκεκριμένη συναυλία, δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να βοηθήσουν με έναν ακόμη τρόπο τους άστεγους», εξηγεί τη δική του παρουσία στη συναυλία ο κορυφαίος κλαρινίστας Πετρολούκας Χαλκιάς.
 
 
«Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να φανταστούμε τι θα έκαναν οι παππούδες μας αν συναντούσαν έναν άνθρωπο να κοιμάται στα χαρτόκουτα. Είναι σίγουρο πως θα θορυβούνταν, θα ταράζονταν. Είναι δυνατόν εμείς να μένουμε ατάραχοι;» μας απευθύνει το ερώτημα και δίνει την αυτονόητη απάντηση η Μάρθα Φριντζήλα.
 
«Το δικό μας μήνυμα είναι ότι όλοι πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό που κάνουμε. Δεν εξετάζουμε το χρώμα ή την ηλικία ή την κοινωνική θέση που έχει ο καθένας, έχει δεν έχει λεφτά», στέλνουν το μήνυμα της συμμετοχής οι Batala.
 
«Όλα ξεκινούν από το τι κάνουμε εμείς την κάθε μέρα που ζούμε, να βοηθήσω τη διπλανή μου υπόθεση, την κοντινή μου υπόθεση», λέει ο Γιάννης Φίνας από το... αχτύπητο δίδυμο τενόρων Duo Fina.
 
«Στις εποχές που ζούμε, μία απλή κίνηση του καθενός από εμάς μπορεί να κάνει τη ζωή του συνανθρώπου μας ευκολότερη ή να του προσφέρει ένα πιάτο φαγητό», δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης οι Locomondo.
 
«Ήταν πολύ συγκινητική η περσινή συναυλία. Τα χαμόγελα τον ανθρώπων που πουλάνε τη “σχεδία” στους δρόμους, αλλά και στο χώρο της συναυλίας, είναι ο λόγος που θα συμμετέχω και φέτος», θυμάται ο Σπύρος Γραμμένος, που, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη «παρών» και στο φετινό event. 
 
Οι ανωτέρω δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του αφιερώματος που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του περιοδικού δρόμου «σχεδία» (Μάιος 2014, «Αλληλεγγύη στο Πεντάγραμμο») για ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά και κοινωνικά γεγονότα του καλοκαιριού που μόλις αρχίζει: Τη μεγάλη συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην Τεχνόπολη.
 
Πρωταγωνιστές στη ζωή και στην Τέχνη τους όλοι, θα είναι εκεί, επί σκηνής, τη Δευτέρα 26 Μαϊου (19:30) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Μαζί και οι υπέροχοι Gadjo Dilo, που δεν τους πρόλαβε το… deadline, για τη δήλωση! Όλοι τους ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόσκληση να συμμετάσχουν σε αυτή τη μουσική γιορτή αλληλεγγύης. Χωρίς την παραμικρή απαίτηση. Όπως χωρίς την παραμικρή απαίτηση, παραχώρησε το μαγικό αυτό χώρο και όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό η διοίκηση της Τεχνόπολης και ο Δήμος Αθηναίων (η Τεχνόπολη είναι και συνδιοργανωτής της βραδιάς).
 
Ή μάλλον, υπάρχει μια απαίτηση. Να ενώσουμε όλοι, αλληλέγγυοι, τις δυνάμεις μας, στον καλό αγώνα ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Τα έσοδα που θα προκύψουν από τη συναυλία θα διατεθούν στο σύνολό τους για τις ανάγκες και την υποστήριξη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και της εθνικής ποδοσφαιρικής μας ομάδας των Αστέγων (ένα από τα τρία κορυφαία κοινωνικά project στον κόσμο, σύμφωνα με τη FIFA). 
 
 
Τιμή εισιτηρίου: 5€
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Περιοδικό Δρόμου "σχεδία":  2130231220, info@shedia.grfb: shedia.streetapertw: _shedia

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548, press@athens-technopolis.gr

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

 

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες