Shedia

EN GR

17/02/2014 Το περιοδικό

Η «σχεδία» στο Social Impact Award

Προσκεκλημένη στην εναρκτήρια εκδήλωση για το Social Impact Award που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα) είναι και η «σχεδία» μας.

Το Social Impact Award είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, καθοδήγηση, συμβουλή και προετοιμασία νέων για την δημιουργία της δικής τους κοινωνικής επιχείρησης. Ως θεσμός ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα λειτουργεί στην Αυστρία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Σλοβακία, την Κροατία, την Ελβετία, τη Ρωσία και για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα, που οργανώνεται από το Impact Hub Athens και λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒΕ Next Generation και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόκκαλη, απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η θεματολογία των ιδεών μπορεί να ποικίλει και να αφορά τη φτώχια, την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την ενέργεια, την τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα ξεκινάει με 7 εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεχίζει με ένα διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες και καταλήγει στην εφαρμογή των τριών αυτών ιδεών.

Το Social Impact Award προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες τεχνογνωσία μέσα από βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, το χώρο για να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να λάβουν ανατροφοδότηση και τη δυνατότητα να βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες, έχοντας ως κριτήρια το αντίκτυπο, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας.

Το κάθε βραβείο περιλαμβάνει 3.000 Ευρώ ως seed funding, εξάμηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί, πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, το οποίο αποτελούν 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου και τέλος συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award που θα γίνει τον Ιούνιο, και θα παραβρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας.

Η «Kick Off» εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και θα συμμετάσχουν 150 νέοι που θα έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους κατόπιν σχετικής εγγραφής.

Στη διάρκειά του, social entrepreneurs, ανάμεσα στους οποίους και ο διευθυντής της «σχεδίας» μας, Χρήστος Αλεφάντης, θα παρουσιάσουν με συντομία το project και, στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα θέτουν ερωτήματα προκειμένου να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν από μια άλλη οπτική τον κόσμο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες