Shedia

EN GR

23/12/2013 Γκoλ στη Φτώχεια

Ένας νέος ποδοσφαιρικός θεσμός αλληλεγγύης γεννιέται!

Το ραντεβού πλέον είναι γνωστό. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Ομάδα Αστέγων βρέθηκε την Κυριακή στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων όπου συμμετείχε σε ποδοσφαιρικό τουρνουά αλληλεγγύης για την ενίσχυση της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». 
 
Δίπλα μας ήταν και φέτος οι άνθρωποι του Τύπου, που στήριξαν με την παρουσία τους και την προβολή μέσα από τα ΜΜΕ την προσπάθεια της ομάδας μας. 
 
Ήταν μια υπέροχη μέρα. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες ΒΗΜΑ FM– ΝΕΑ και ANT1, που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Τύπου και η Μικτή Ομάδα Ποδοσφαίρου Νοσοκομείων Αττικής και τα δικά μας παιδιά της Εθνικής Αστέγων βρεθήκαμε στο γήπεδο, φορέσαμε τα κοντά παντελονάκια και γίναμε για μία ακόμα φορά παιδιά, σκοράροντας στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού. Μαζί ήταν και ο πωλητής της «σχεδίας» μας, που ενημέρωσε τους, λίγους είναι η αλήθεια, φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες και όλοι μαζί παρακολούθησαν τις ομάδες να προσφέρουν μεταξύ άλλων και καλό θέαμα. 
 
Η ομάδα μας για ένα ακόμα παιχνίδι μάζεψε γκολ, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την τεχνική, το πάθος και την αγωνιστικότητα των παικτών μας. Για την ιστορία, νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Μικτή Ομάδα Νοσοκομείων Αττικής, που νίκησε την Εθνική Ομάδα Αστέγων στον ημιτελικό με 2-1 και στη συνέχεια επικράτησε στα πέναλτι της ομάδας του ΑΝΤ1, έπειτα από ισόπαλο αγώνα με σκορ 1-1. Τα τρόπαια και οι απονομές, όμως, λίγη σημασία έχουν, αφού όλοι πέρασαν ένα όμορφο πρωινό, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ενότητας και της άρσης των κοινωνικών αποκλεισμών. 
 
Στο τέλος, εκτός από τις φωτογραφίες μένει και η υπόσχεση ότι το τουρνουά «Γκολ στη Φτώχεια» θα γίνει θεσμός και θα επαναληφθεί με τη συμμετοχή όλων και μοναδικό στόχο να φορτώσουμε με γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού!
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες