Shedia

EN GR

21/11/2013 Το περιοδικό

Μια ευκαιρία για μια γνωριμία

Πληροφοριες

Σάββατο 23/11/2013 04:00 μμ.
Σάββατο 23/11/2013 06:00 μμ.
AGORA, 4th Biennale of Athens, Σοφοκλέους 8-10
Τέσσερις πωλητές της «σχεδίας» θα βρίσκονται αυτό το Σάββατο στην AGORA της Μπιενάλε (Σοφοκλέους 8-10) για μια γνωριμία και μια συζήτηση με τους γνωστούς και άγνωστους αναγνώστες (και μη) του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου.
 
Οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» δεν είναι οι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας». Από την πόρτα μας έχουν βγει και εξακολουθούν να βγαίνουν. Καθημερινά.
Χθεσινοί νοικοκυραίοι, πάντα νοικοκυραίοι, οι άνθρωποι της «σχεδίας», με τεράστια ψυχικά αποθέματα και περίσση αξιοπρέπεια, δίνουν τον δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Επιμένουν
Το δίκτυο εξαπλώνεται καθημερινά. Από μια χούφτα ανθρώπων της πρώτης μέρας (Τετάρτη 27 Φεβουραρίου) που βγήκαν, με το βαθυκόκκινο διακριτό γιλέκο, να επικοινωνήσουν και να πουλήσουν το περιοδικό, σήμερα οι πωλητές της «σχεδίας» ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.
 
Στις χιλιάδες ώρες που αθροιστικά βρίσκονται ήδη στους δρόμους της πόλης έχουν ακούσει τα πάντα.
Τους έχουν αποκαλέσει «Ιαχωβάδες», «Μορμόνους», «ανθρώπους του… Τζορτ Σόρος», «Κομουνιστές», «Φασίστες», «αντίχριστους». Και άλλα πολλά.
Αλλά, όσο και αν μοιάζει απίθανο, αυτά είναι ασήμαντα!
Οι πωλητές της «σχεδίας» αυτό που νιώθουν και εισπράττουν, στη συντριπτική πλειοψηφία, είναι αγάπη. Πολλή αγάπη. Και αλληλεγγύη. Από τον απλό άνθρωπο στον απλό άνθρωπο.
Οι εικόνες αγάπης και αλληλεγγύης που μας μεταφέρουν καθημερινά είναι συγκλονιστικές.
 
Τέσσερις από τους ανθρώπους του δικτύου πωλητών της «σχεδίας» θα βρίσκονται αυτό το Σάββατο 23 Νοεμβρίου (από τις 16:00 ως τις 18:00) στο κτίριο του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 8-10) για μια γνωριμία και μια συζήτηση με τους γνωστούς και άγνωστους φίλους μας, αναγνώστες ή μη της «σχεδίας».
Όλα αυτά στο πλαίσιο της AGORA 4ης Μπιενάλε της Αθήνας Athens 2013.
 
Την ίδια στιγμή, σε έναν προτζέκτορα θα προβάλλονται φωτογραφίες που θα αποτυπώνουν τη ζωή στην πόλη μέσα από μια άλλη οπτική. Αυτή των αστέγων ή/και ανέργων πωλητών της «σχεδίας».
 
Ευχαριστούμε τη SONY Ελλάς, για την υποστήριξη και τη σημαντική συνεισφορά της σε αυτό το μεγάλο project που μόλις ξεκίνησε.
 

Αρχειο

Κατηγοριες