Shedia

EN GR

29/06/2013 Γκoλ στη Φτώχεια

Τουρνουά Ποδοσφαίρου & Ενημέρωσης

Πληροφοριες

Σάββατο 29/06/2013 11:00 πμ.
Σάββατο 29/06/2013 02:00 μμ.
Πλατεία Κοτζιά
Το Σάββατο 29 Ιουνίου, μετατρέπουμε την πλατεία Κοτζιά σε γήπεδο ποδοσφαίρου και «καυτή έδρα», φοράμε φανέλες, σορτσάκια, τα παπούτσια από εκείνα με «τα καρφιά» και κατεβαίνουμε σε ένα μεγάλο «οικογενειακό...Anchorδίτερμα» (κατανεμημένο σε πολλά μικρά!…) για να βάλουμε όλοι μαζί γκολ στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας μπορεί να είναι ένα χρόνο μακριά, αλλά σε λιγότερες από 50 μέρες θα γίνει το «εναρκτήριο λάκτισμα» ενός άλλου ποδοσφαιρικού Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορεί όχι τόσο «λαμπερού», αλλά εξίσου σημαντικού. Ίσως και πιο σημαντικού από εκείνο των «χρυσών συμβολαίων» και των διάσημων «μάγων της μπάλας».
Πρόκειται για το 11ο κατά σειρά Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα φιλοξενηθεί τον Αύγουστο που μας έρχεται (10 με 18/8) στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας. Εκεί θα συναντηθούν 64 χώρες-ομάδες από όλα τα σημεία του πλανήτη με κύριο στόχο όχι να «σηκώσουν την κούπα», αλλά κυρίως, όλοι μαζί να βάλουν ένα γκολ στη φτώχεια και στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Μεταξύ αυτών, σε αυτή την παγκόσμια κοινωνική πρωτίστως και μετά ποδοσφαιρική σύναξη θα βρίσκεται –για 7η συνεχή χρονιά- και η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων.
Η ελληνική ομάδα που αυτό τον καιρό –ντάλα καλοκαίρι- συνεχίζει την προετοιμασία της, με εβδομαδιαίες προπονήσεις στο γήπεδο του Ρουφ που παραχωρεί για τις ανάγκες ο Δήμος Αθηναίων.
Πριν από το μεγάλο γεγονός του Αυγούστου όμως, έχουμε μπροστά μας αυτό της πλατείας Κοτζιά!
Εκεί όπου, αυτό το Σάββατο 29 Ιουνίου, τα παιδιά της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» θα στήσουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μαζί με γνωστούς και λιγότερο γνωστούς φίλους μας θα συναντηθούν για να παίξουν ποδόσφαιρο και με τακουνάκια, μαγικά «ένα-δύο», «ψαλιδάκια» και πολλά γκολ να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια, στις διακρίσεις και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11:00 (και πάει μέχρι τις 15:00) και οι αγώνες (14λεπτης διάρκειας ο καθένας) θα γίνουν με βάση τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν υπάρχουν σκοπιμότητες. Μόνο καλή διάθεση και πνεύμα αλληλεγγύης.
Τα παιδιά της εθνικής αστέγων θα είναι εκεί, όπως και πολλοί γνωστοί άσοι των ελληνικών γηπέδων (Τάκης Γκώνιας, Δημήτρης Μάρκος, Άκης Ζήκος, Περικλής Παπαπαναγής κ.ά.). Εκεί θα είναι και οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων (άλλωστε το τουρνουά γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων), κοινωνικοί φορείς και ομάδες (PRAKSIS, ΟΚΑΝΑ, 18 Άνω κ.ά.), άνθρωποι όλοι που δίνουν ο καθένας από το δικό του πόστο τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία. Δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες υποστηρικτές και φίλοι της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». Όλοι τους θα είναι εκεί, αποφασισμένοι να ξεδιπλώσουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο στο γήπεδο της πλατείας Κοτζιά! Όλοι κάτι θα έχουν να πουν στη μπάλα!
Εκεί θα υπάρχει κι ένα περίπτερο/κιόσκι, από το οποίο πρόθυμοι εθελοντές θα ενημερώνουν τον κόσμο για την πρωτοβουλία, την Εθνική Αστέγων, τους φίλους και υποστηρικτές της, και την κοινωνία του ποδοσφαίρου. Από αυτό το περίπτερο, θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να προμηθεύεται ένα από τα καταπληκτικά t-shirts της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», και –βεβαίως- το τελευταίο τεύχος (και κάποια από τα προηγούμενα!) του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».
Αλλά και αν κάποιος ή κάποια θέλει έστω και την τελευταία στιγμή να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί, όχι μόνο γίνεται, αλλά οι διοργανωτές σας προτρέπουν και να το κάνετε. Παπούτσια και εμφανίσεις θα υπάρχουν στο χώρο για όλους.
Γκολ στη Φτώχεια!
Δείτε τις Εικόνες

Αρχειο

Κατηγοριες